Įžūlų pažeidėją ir jo 14-metį girtą draugą sutramdė tiktai liepa

Dėl girtavimo vairuotojo pažymėjimą praradęs 26 metų Šakių rajono Gelgaudiškio miestelio gyventojas vis tiek sėdo neblaivus prie vairo ir sukėlė avariją. Automobilis pabiro šipuliais, nukentėjo trys žmonės, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jul 20, 2013, 8:56 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:29 PM

Gelgaudiškiečiai pasakojo, jog Darius B., nors ir neturėdamas teisės vairuoti, savo automobiliu „Volkswagen Passat” po miestelį zujo visą ketvirtadienį.

„Apie 19 val. buvau kieme, kai pamačiau Taikos gatve atlekiantį Dariaus automobilį. Greitis buvo beprotiškas. Vos spėjau pasakyti savo vyrui: „Šitie toli nevažiuos” ir pasigirdo baisus trenksmas.

Išbėgę iš kiemo pamatėme, jog ką tik skriejęs „Volkswagen Passat” rėžėsi į medį. Liepa tiesiog sulindo į automobilį.

Darius lenkė šalikelėje stovinčią mašiną. Kadangi greitis buvo labai didelis, „Volkswagen Passat” pasviro ant dviejų ratų, nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį.

Visi trys važiavusieji po avarijos liko savo vietose, kol atvyko ugniagesiai ir supjaustė automobilį”, – šiurpius avarijos įspūdžius pasakojo viena gelgaudiškietė, gyvenanti netoliese.

Ji teigė, jog viena moteris vos išvengė tragiškos žūties: „Ji išėjo iš parduotuvės ir sėdo ant dviračio, bet, pamačiusi grėsmingai artėjančią Dariaus mašiną, gelbėdamasi su visu dviračiu virto į griovį. Gerai, kad spėjo susiorientuoti, nes ją automobilis būtų sutraiškęs.”

Iš suknežinto „Volkswagen Passat” ištraukti žmonės buvo išgabenti į gydymo įstaigas.

Dariui B. buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,63 prom.) ir kojos lūžis. 14-metis keleivis buvo išvežtas į Kauno klinikas.

Medikai įtarė kaukolės lūžį. Paaugliui lūžo ir koja.

42 metų Edgaras F. patyrė daugybinių traumų, smegenų sukrėtimą. Jam lūžo šonkauliai, buvo sumušta krūtinė ir plaučiai, prasidėjo vidinis kraujavimas.

Vyrą ištiko koma.

Keturiolikmetis retai išsiblaivo

Gelgaudiškiečiai, išgirdę, jog nuo alkoholio buvo apsvaigęs ne tik avarijos kaltininkas Darius B., bet ir 14-metis, visiškai nenustebo.

„Jis visada girtas, – pasakojo paauglį pažįstantys žmonės. – 14-mečio motina ir sesuo yra neįgalios, jį globoja močiutė. Berniukas nuolat ieško suaugusių vyrų kompanijos.”

Nuolat girtaujantis vyras gyvena su ligota motina, kuri nesikelia iš patalo.

„Edgaras dažnai palikdavo mamą be jokios priežiūros. Gulėdavo ji kelias dienas nevalgiusi ir neprausta, bet į globos namus nenorėjo.

Kurį laiką ji praleido ligoninės slaugos skyriuje. Kai grįžo namo pas sūnų, matyt, suprato, jog nieko gero nebus, tad sutiko keltis į pensioną”, – „Lietuvos rytui” pasakojo Gelgaudiškio gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.