Darbo partijos byloje nuosprendį apskundė ir M. Liutkevičienė

Darbo partijos „juodosios

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:05 AM

Skundas gautas Vilniaus apygardos teisme, kuris M. Liutkevičienei skyrė vienų metų laisvės atėmimo bausmę, BNS patvirtino teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis.

Anksčiau buvo gauti ir kitų nuteistųjų, parlamentarų Viktoro Uspaskicho, Vitalijos Vonžutaitės, Vytauto Gapšio ir Darbo partijos skundai. Nuosprendį apskundė ir prokuroras, prašantis griežtesnių bausmių. Skundus nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas.

Praeitą mėnesį teismas Darbo partijos įkūrėją V. Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pagal nuosprendį, parlamentarė V. Vonžutaitė, teismo įvardyta V. Uspaskicho dešiniąja ranka, už grotų turėtų praleisti trejus metus. Buvusiai partijos finansininkei M. Liutkevičienei teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o dabartiniam partijos vadovui V. Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Jei nuosprendis liktų nepakeistas, V. Uspaskichui tektų ne tik keliauti į pataisos namus, bet ir atlyginti milijoninę žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.