Teismui perduota „Lesto“ darbuotojų byla

Vilniaus apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje galimu kyšininkavimu kaltinami du AB „Lesto“ darbuotojai.

Vilniaus apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje galimu kyšininkavimu kaltinami du AB „Lesto“ darbuotojai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Vilniaus apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje galimu kyšininkavimu kaltinami du AB „Lesto“ darbuotojai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:01 AM

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnais.

Tyrimo duomenimis, du šios bendrovės Elektros apskaitų veiklos organizavimo skyriaus darbuotojai pareikalavo ir šių metų gegužės 8 d. priėmė 18 tūkst. litų kyšį iš neteisėtai elektrą naudojusio asmens.

Šiam priskaičiuota 111 tūkst. litų LESTO padaryta žala neteisėtai buvo sumažinta iki 27 tūkst. litų. STT pareigūnai kyšininkavimu įtariamus asmenis sulaikė tą pačią dieną, t. y. gegužės 8 d.

Kaltinamieji iš dalies prisipažino padarę nusikalstamą veiką. Prokuroras į teismą kreipėsi su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas kiekvienam iš kaltinamųjų skirti po 13 tūkst. litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.