Zarasuose pareigūnai šturmavo kanapių plantaciją, rasta apie 80 kilogramų augalų

Prokurorai ketvirtadienį kreipėsi į teismą, prašydami leidimo suimti du

Pareigūnams kanapių augintojai sakė, kad augalai skirti onkologinei ligai gydyti.<br>Utenos AVPK
Pareigūnams kanapių augintojai sakė, kad augalai skirti onkologinei ligai gydyti.<br>Utenos AVPK
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 1, 2013, 1:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:14 AM

Trečiadienį po pietų Antazavės kaime esančią kaimo turizmo sodybą šturmavo policijos pareigūnai. Jie sulaikė sodyboje gyvenančius tėvą ir sūnų. Vyrai atsidūrė areštinėje.

Atlikę kratą, pareigūnai surado sodyboje auginamą didelį kiekį kanapių. Gerai prižiūrėti kvaišinantys augalai vešėjo ne tik kieme esančiuose šiltnamiuose. Didžioji dalis kanapių buvo auginama kieme po žemėmis įrengtame rūsyje.

Kriminalistus nustebino erdvios požeminės patalpos. Jose sodybos šeimininkai buvo įrengę tikrą kanapių auginimo laboratoriją. Dviejuose maždaug 40 kvadratinių metrų plotą užimančiuose požeminiuose kambariuose stovėjo eilėmis surikiuoti vazonai. Juose vešėjo gerai prižiūrimos kanapės.

Rūsyje buvo įrengta puiki ventiliacijos, apšvietimo ir laistymo sistema. Buvo akivaizdu, kad į kvaišinančius augalus buvo investuota nemažai pinigų ir laiko.

Operacijoje dalyvavę pareigūnai slaptoje plantacijoje suskaičiavo 199 vešlius kanapių stiebus. Pasvėrus paaiškėjo, kad ant jų jau buvo užaugę 80 kilogramų žalios masės.

Plantacijos savininkai tvirtino, kad patys kvaišalų nevartoja. Vyresnysis sodybos šeimininkas sakė sergąs onkologine liga. Esą auginamos kanapės buvo vienintelė jo viltis išsigydyti sunką ligą.

Aukštąjį fizikos mokslų išsilavinimą turintis vyresnysis A.Š. šiuo metu niekur nedirbo. Anksčiau jis turistams nuomojo vieną iš dviejų savo sodybos namų. Tačiau pastaruoju metu turistų srautas dėl suprantamų priežasčių nutrūko.

Jaunesnysis A. Š. kartu su tėvu gyvenantis Antazavės kaimo sodyboje, yra žinomas policijai. Jis yra ne kartą teistas už vagystes, plėšimą, sukčiavimą.

Abu vyrai, tėvas ir sūnus, atsidūrė areštinėje. Prokurorai kreipėsi į teismą, prašydami leidimo juos suimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.