Plungėje samdinys žiauriai nužudė du ūkininkus

Plungę sukrėtė žiaurus nusikaltimas. Į policijos komisariatą atėjęs jaunuolis prisipažino, kad maždaug prieš savaitę nužudė du žmones. Nuvykę į  Plungės rajono Žvirblaičių kaime esančią sodybą pareigūnai aptiko kraupų vaizdą. 

Šioje sodyboje buvo įvykdytas žiaurus nusikaltimas.<br>V. Venckus
Šioje sodyboje buvo įvykdytas žiaurus nusikaltimas.<br>V. Venckus
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė, Sigita Purytė

Aug 2, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:47 AM

Policija rado 31 metų Algirdo Mončio ir 67 metų jo tėvo lavonus. Pareigūnų duomenimis, abiejų vyriškių lavonai irimo stadijos buvo rasti ketvirtadienio popietę Žvirblaičių kaime.

Ant 67 metų vyro kūno matyti kirstinės žaizdos veide ir kakle, o 31 metų vyro lavonas rastas su kirstinėmis žaizdomis kakle, šone ir nugaroje.

Įtariamasis 19 metų E. P. uždarytas į areštinę.

Aukos biografijoje - moters nužudymas

Babrungo seniūnijos seniūnė Rūta Jonušienė portalui lrytas.lt teigė, kad ši tragedija sukrėtė visus Žvirblaičius. Dviguba žmogžudyste įtariamas devyniolikametis dirbo nužudytųjų ūkyje.

Aukos jį pažinojo iš anksčiau.

Iš Šiaulių rajono atvykęs vyras ūkyje padėjo pusę metų.

Nužudyti vyrai gyveno vieni. A. Mončys buvo neseniai vedęs, bet dėl smurtavimo sutuoktiniai keletą mėnesių gyveno atskirai. Pats nužudytasis A. Mončys jau buvo teistas už kraupią žmogžudystę – būdamas devyniolikos jis žiauriai užmušė ir sudegino jauną moterį. „Grįžęs iš kalėjimo jis bandė kibti į gyvenimą“, – sakė seniūnė, bet pripažino, kad vyras buvo agresyvus ir mušdavo savo sutuoktinę.

Algirdas bandė ūkininkauti. Gyveno vargingai, bet turėjo gyvulių, norėjo gyventi geriau. Ūkyje reikėjo pagalbos, todėl ir įdarbino vaikiną. „Tėvas ūkyje nelabai padėdavo, vis išgerdavo. Vakar jų gyvulius atidavėme kaimynams“, - kalbėjo seniūnė.

Kaimo žmonės kalbėjo, kad 19-metį su A. Mončiu siejo religija. Vyrai išpažino nedidelę bendruomenę Lietuvoje vienijantį tikėjimą.

R. Jonušienė stebėjosi žmogžudyste – jaunas ūkininkas A. Mončys buvo tvirto sudėjimo ir labai stiprus.

„Turbūt nužudė miegančius, nes jis (įtariamasis. - Red.) yra labai smulkaus sudėjimo ir žemas. Keista, kad toks silpnas galėjo įveikti du tvirtus vyrus“, - svarstė Babrungo seniūnė.

Anksčiau teistas nebuvo

Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Vaičekauskas portalui lrytas.lt pasakojo, kad du vyrus nužudęs 19-metis policijai nebuvo žinomas.

„Policijos akiratyje nebuvęs, neteistas, nebaustas, nesusijęs su nusikalstamom gaujom. Problemų su alkoholiu nemanau, kad būtų turėjęs, bent jau mes tokios informacijos neturime“, - apie nusikaltimo vykdytoją kalbėjo S. Vaičekauskas.

Vaikinas buvo bedarbis, neturėjo kur gyventi, nužudytiesiems padėdavo atlikti ūkio darbus, kartais gyvendavo toje sodyboje. „Jis ieškodavo darbo pas ūkininkus, šerdavo pas juos gyvulius, taip ir susipažino (Su aukomis. - Red.)“, - aiškino pareigūnas.

Jo teigimu, 19-metis ketvirtadienį apie 14 val. atėjo į rajono policijos komisariatą, budėtojų dalį ir prisipažino: „Aš nužudžiau du žmones“.

„Buvo šoko būsenos. Iš pradžių ramiai pasakė, bet paskui vėl atrodė šoko būsenos. Nelabai gerai atrodė. Medikų neprireikė“, - sakė S. Vaičekauskas.

Jis spėja, kad kilo konfliktas tarp jo ir jaunesniojo vyro – sodybos šeimininko sūnaus. „Dėl asmeninių priežasčių“, - dėl ko vyrai galėjo bartis, aiškino policijos pareigūnas. Jis negalėjo patvirtinti, kad barnio priežastis buvo atlygis už darbą. Kol kas atmeta ir seksualinio išnaudojimo versiją: „Apie seksualinį išnaudojimą duomenų kol kas neturime.“

Didžiausia bausmė - iki gyvos galvos Vaikinas šiuo metu yra policijos ilgalaikio sulaikymo patalpose, penktadienį teismas spręs, kuriam laikui jį sulaikyti.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vaikinui gali būti iškelti kaltinimai kvalifikuota žmogžudyste, kai nužudyti du ir daugiau žmonių.

Įtariamajam gresia nuo 5 iki 20 metų laisvės atėmimo arba kalėjimas iki gyvos galvos.

„Pageidavimų jokių neišreiškė“, - paklaustas, ar vaikinas nekvietė dvasininko ar artimųjų, tikino S. Vaičekauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.