Vicemeras R. Adomavičius jaučiasi provokacijos auka

Ar Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius išsireikalavo 40 000 litų kyšį, ar juos įbruko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įkalbėtas veikėjas? Tai bandys išsiaiškinti Vilniaus apygardos teismas.

Kol nebaigta byla, R. Adomavičius nušalintas nuo Vilniaus vicemero pareigų.<br>R. Danisevičius
Kol nebaigta byla, R. Adomavičius nušalintas nuo Vilniaus vicemero pareigų.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-08-02 06:00, atnaujinta 2018-03-02 10:50

Į Vilniaus apygardos teismą vakar atvykęs 60-metis R. Adomavičius teigė bandysiantis įrodyti, kad tapo provokacijos auka.

Kai socialdemokratą R. Adomavičių sulaikė STT pareigūnai, paaiškėjo, kad 40 tūkstančių litų į jo automobilį slapta įmetė buvęs bendrovės „Vilniaus vandenys” vadovas Darius Norkus.

Birželio pradžioje D. Norkus kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir pranešė, kad buvo verčiamas rengti provokacijas prieš R. Adomavičių. STT tai kategoriškai neigė.

R. Adomavičius taip pat tvirtino, kad tapo provokacijos auka: „Aš tuo nė kiek neabejoju – tai rodo visa bylos medžiaga.

Joje D. Norkus smulkiai išdėstė, kaip viskas vyko, kaip jis viską darė ir kaip vykdė nurodymus. Manau, teismo metu mes viską išgirsime”, – kalbėjo R. Adomavičius.

Kol vyksta teismo procesas, R. Adomavičius nušalintas nuo Vilniaus vicemero pareigų.

Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius tikino, kad D. Norkus turėjo teismo leidimą atlikti nusikaltimą imituojančius veiksmus: „Liudytojų parodymai, slapta daryti garso įrašai ir kiti faktiniai duomenys rodo, kad nusikaltimas buvo padarytas, ir jį padarė R. Adomavičius.

O ar įrodymai buvo surinkti teisėtai, ar buvo provokacijų, išsiaiškins teismas.”

Medžiagą apie galimą kyšininkavimo atvejį prokuratūrai perdavė STT pareigūnai. Jų surinktais duomenimis, R. Adomavičius, būdamas miesto savivaldybei priklausančios bendrovės „Vilniaus vandenys” stebėtojų tarybos narys, nuo praėjusių metų birželio provokavo buvusį „Vilniaus vandenų” vadovą D. Norkų jam duoti 40 tūkstančių litų kyšį.

D. Norkus tuo metu neoficialiai atstovavo bendrovės „Utenos melioracija” interesams.

R. Adomavičius už tai esą pažadėjo paveikti bendrovės „Vilniaus vandenys” generalinį direktorių, kad „Utenos melioracija” laimėtų 9 milijonų litų vertės konkursą ir galėtų vykdyti vandentiekio statybos ir renovacijos darbus.

D. Norkus „Lietuvos rytui” yra pasakojęs, kad dalyvauti STT rengiamoje provokacijoje sutiko norėdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės kitoje byloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.