Godūs policininkai mokės solidžias baudas

Dviejų šimtų litų kyšis virto 32,5 tūkst. litų bauda. Tokias baudas Vilniaus apygardos teismas skyrė dviem Vilniaus policijos patruliams, kurie reikalavo kyšio iš nedrausmingo vairuotojo.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 5, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:40 AM

Vilniaus policijos Patrulių rinktinės pareigūnai 30-metis Aleksandras Senkevičius ir 39 metų Olegas Cyronokas po 200 litų gavo praėjusių metų Angelų sargų dieną – spalio 2-ąją.

Tą vakarą 19-metis Janas Bukelis ir 22 metų Tadeušas Špilevskis atvažiavo į Vilkpėdės gatvėje esančią parduotuvę.

J.Bukelis užėjo į parduotuvę, o T.Špilevskis norėjo automobilį pastatyti stovėjimo aikštelėje, bet pamiršo įsijungti žibintus. Tai pastebėjo netoliese buvę policininkai. Paaiškėjo, kad tris kartus teistas T.Špilevskis neturi vairuotojo pažymėjimo.

Kad T.Špilevskis išvengtų baudos, policininkai paprašė tūkstančio litų. Jaunuolis tiek pinigų tuo metu neturėjo. Gelbėti draugą pasiryžęs J.Bukelis prasitarė, kad namuose turi 500 litų.

Pareigūnai nusprendė, kad tiek pinigų užteks, ir tarnybiniu automobiliu nuvažiavo į J.Bukelio namus Salininkuose.

Tačiau jaunuolis surado tik 400 litų. Pinigus patruliai planavo pasidalinti per pusę, todėl teismas iš abiejų konfiskavo po 200 litų.

Jaunuolis pinigus padėjo į patrulių automobilio bagažinę, tačiau įtartinai besielgiančius kolegas pamatė pro šalį važiavę policijos komisariato pareigūnai.

Netrukus po šio įvykio A.Cironokas dėl sveikatos problemų buvo atleistas iš darbo policijoje.

Baudomis atsipirko ir pareigūnus papirkti bandę jaunuoliai. Vienos sostinės gimnazijos dvyliktokui J.Bukeliui paskirta 13 tūkst. litų bauda. Tačiau jo laukia daug rimtesni nemalonumai su teisėsauga.

Gimnazistas įtariamas nužudęs jam ir buvusiam jo bendraklasiui automobilį BMW parduoti norėjusį vilnietį. Kovo mėnesį internete apie parduodamą automobilį paskelbęs vairuotojas buvo sumuštas, o paskui nušautas, jo kūnas rastas Šalčininkų rajone, Rūdninkų girioje.

Vienoje privačioje bendrovėje dirbančiam T.Špilevskiui teismas skyrė 15,6 tūkst. litų baudą, kuri buvo subendrinta su praėjusių metų Vilniaus rajono apylinkės teismo nuosprendžiu. Jam paskirta vienerių metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas atidėtas trejiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.