Keturių gruzinų nelegalų kelionė baigėsi Lietuvos ir Lenkijos pasienyje

Kalvarijos savivaldybėje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė autobusu vykusius keturis nelegalus iš Gruzijos. Užsieniečiai atsidūrė areštinėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2013, 10:32 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:04 AM

Šeštadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos važiavusį autobusą „Neoplan” latviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Juo iš Rygos per Vilnių į Paryžių vyko kelios dešimtys keleivių. Kontrolės metu paaiškėjo, kad daugelio jų kelionės dokumentai yra nepriekaištingi, tačiau pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į įtartinų vyrų ketveriukę. Visi jie VSAT pareigūnams ištiesė Gruzijos piliečių pasus.

Paaiškėjo, kad 21, 26, 30 ir 35 metų užsieniečiams priklausančiuose dokumentuose nėra Šengeno vizų, suteikiančių teisę trečiųjų šalių piliečiams legaliai būti bendrijos zonoje.

Pasieniečiai neleido gruzinams tęsti kelionės ir ketveriukę išlaipino iš autobuso. Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po apklausos gruzinai uždaryti į areštinę. Šiemet pasieniečiams įvairiose Lietuvos vietose iš viso įkliuvo 99 nelegalai iš Gruzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.