Policija demaskavo pajūryje narkotikus platinusią jaunimo grupuotę

Klaipėdos apskrities vyriausiojo

Įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo, tarp jų ir nepilnamečiams, pateikti dešimčiai asmenų.<br>Nuotrauka iš archyvo
Įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo, tarp jų ir nepilnamečiams, pateikti dešimčiai asmenų.<br>Nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:54 AM

Įtariama, kad šešių asmenų narkotikų platintojų grupuotės branduolį sudarė 16-19 metų amžiaus jaunuoliai. Jaunuoliai įsigydavo ir vartodavo kvaišalus, didesniais kiekiais perparduodavo kanapes savo bendraamžiams Klaipėdoje, taip pat kitiems asmenims, tarp jų - ir Palangos gyventojams.

Pasak pirmadienį paskelbto policijos pranešimo, įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo, tarp jų ir nepilnamečiams, pateikti dešimčiai asmenų.

Dar du 1989 metais gimusius palangiškius pareigūnai sulaikė liepos viduryje. Pas įtariamuosius aptikta apie 30 gramų kanapių ir jų dalių. Vienam jaunuoliui pareikštas įtarimas dėl kvaišalų platinimo, kitas narkotinę medžiagą įsigijo vartojimui.

Palangos teisėsaugininkai nuo vasaros pradžios pradėjo dešimt ikiteisminių tyrimų dėl neteisėtos narkotinių (psichotropinių) medžiagų apyvartos.

Pirminėje tyrimų stadijoje dėl neteisėto disponavimo narkotikais į Palangos miesto policijos komisariatą daiktams apžiūrėti buvo nuvežti 24 asmenys. Tarp sulaikytųjų - Vilniaus, Kauno, uostamiesčio, Mažeikių, Biržų, Klaipėdos, Kėdainių, Šalčininkų bei Mažeikių rajonų gyventojai. Devyni asmenys - 16-18 metų amžiaus.

Policijoje įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo pareikšti 11 asmenų, tarp jų - dviem nepilnamečiams.

Dešimt jaunuolių įtariami įsigiję kvaišalų vartojimui, o į Palangą atvykusiai 2010 metais už policijos pareigūnų papirkimą teistai Kauno miesto gyventojai pareikštas įtarimas dėl pasikėsinimo parduoti ampules su narkotiniais vaistais.

Pasak policijos pranešimo, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūriniai padaliniai bei į pajūrį komandiruoti policijos pareigūnai ir toliau tęs kompleksinius nusikalstamų veikų atskleidimo bei viešosios tvarkos užtikrinimo veiksmus kurortinėse apskrities vietovėse, ypač jose vykstančių masinių renginių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.