„Kopūstas“ senelių namų gyventojams atnešė alkoholio ir apvogė

Sekmadienį Telšių rajono senelių globos namuose gyvenantys vyrai

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 6, 2013, 7:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:03 AM

Dabar aišku, kad toks vaizdas sugundė prastą reputaciją turintį telšiškį. Pagal senelių užsakymą svaiginančių gėrimų parnešęs nusikaltėlis patapšnojo vienam gėrimo laukusiam vyrui per galvą ir iš marškinių kišenės ištraukė piniginę. Piniginėje buvo apie 600 litų. Nors tai dideli pinigai neįgaliam žmogui, jis negalėjo nieko padaryti. Nukentėjusysis prikaustytas prie vežimėlio. Dingus iš akių „Kopūstui“, Senelių globos namų gyventojai pasitarė ir nusprendė, kad ilgapirščiui nedovanos. Nukentėjusysis patyliukais, baimindamasis globos namų administracijos, kad negautų pylos už draudžiamus gėrimus, išsikvietė policiją. Vyras pareigūnams atskleidė, kaip įžūliai jį nuskriaudė pažįstamas vyras, pravarde „Kopūstas“. Senelių globos namų direktorė G. Šliogerienė papasakojo, kad savaitgaliais įstaigoje būna mažiau darbuotojų, socialiniai darbuotojai ilsisi. Tuo ir pasinaudojo svaigalų įsigeidę seneliai.

Nukentėjusysis visada pinigus nešiodavosi su savimi, nepalikdavo piniginės kambaryje. Dėl to ir prarado visas santaupas, kurių G. Šliogerienės teigimu, galėjo turėti nuo 600 iki 800 litų. Pasak direktorės, nukentėjęs A. T. nėra alkoholikas. Be to, jis yra veiksnus, pats valdo savo finansus. Negalėdamas pajudėti, žmogus paprašo darbuotojų, kad jam nupirktų, ko reikia. Kadangi degtinės socialinio darbuotojo nepaprašysi, teko pasinaudoti iš gatvės prašalaičio paslaugomis. Kol kas nėra aišku, ar vyrai draugiškai metėsi pinigus ar juos tądien užsimojo pavaišinti invalido vežimėlyje sėdintis A. T. Aišku tiek, kad buvusiam kaliniui buvo duota apie 20 litų. Senelių globos namų direktorė G. Šliogerienė sakė, kad užsakymas buvo degtinė arba vynas. Pramogų ištroškę globotiniai neišduoda, ką jie slapčia gėrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.