Apdraskytos grupės „Kitokios” merginos savo skriaudėjoms atleisti nežada

Mėlynės, kuokštas išrautų plaukų – tokius sužalojimus tvirtina patyrusi buvusi grupės „Kitokios” narė 26 metų Indrė Burlinskaitė, kai su kitomis dainininkėmis buvo užpulta prie degalinės, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Aug 12, 2013, 7:27 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:28 AM

Grupės „Kitokios” narės Indrė Burlinskaitė, Greta Lebedeva, Oksana Šklėriūtė ir Renata Klimaitytė buvo užpultos ir sumuštos pernai per Kalėdas Raseinių rajone prie autostrados esančioje degalinėje „Lukoil”.

Praėjusią savaitę vykusiame Raseinių rajono apylinkės teisme dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo kaltinamos Šiaulių universitete istoriją studijuojanti 22 metų Agnė Pociūtė ir trejais metais vyresnė anksčiau už narkotikų laikymą teista Karina Jocaitė neigė užpuolusios dainininkes.

Konfliktas šalia degalinės

Pernai gruodį Raseinių rajone koncertavusios grupės „Kitokios” merginos, grįždamos namo į Vilnių, apie 3 valandą užsuko į degalinę įsipilti degalų ir nusipirkti kavos.

Šalia degalinės stovėjo taksi automobilis, kuriame sėdėjo A.Pociūtė, jos draugas Edmundas Globys, K.Jocaitė ir jos brolis Marijus Jocas.

Vaikinai priėjo prie dainininkių automobilio ir pasisiūlė padėti įpilti degalų.

Tačiau degalus pilanti O.Šklėriūtė atkirto, kad ji nenori su jais bendrauti.

Dainininkės pasakojo, jog tuomet taksi automobilyje sėdinčios A.Pociūtė ir K.Jocaitė pradėjo jas įžeidinėti, o po to išlipo ir puolė mušti.

Labiausiai esą nukentėjo I.Burlinskaitė. Jai buvo išrautas kuokštas plaukų. Mergina buvo spardoma. Besipešančias merginas išskyrė E.Globys ir M.Jocas.

Parodymai – skirtingi

Apie konflikto priežastis nukentėjusios, kaltinamosios ir liudininkai teisme kalbėjo skirtingai.

O.Šklėriūtė tikino, kad K.Jocaitė ją pastūmė. Kad nepargriūtų, dainininkė esą įsikibo užpuolikei į paltą, tada ši puolė ją mušti.

K.Jocaitė aiškino, kad su nepažįstamomis merginomis nutarusi pasikalbėti tuomet, kai išgirdo, kad viena jų prašo jos brolio sumokėti už degalus.

„Aš nežinojau, kad jos – dainininkės. Man buvo gaila brolio, kad jis nepažįstamoms merginoms atiduos pinigus.

Kai ėjau brolio link, Oksana paėmė mane už atlapų ir pajutau daug smūgių į kojas. Konflikto metu rankoje turėjau piniginę, per muštynes ji dingo. Vėliau ją radome po dainininkių automobiliu”, – pasakojo K.Jocaitė.

M.Jocas pasakojo, kad dainininkės pirmos pradėjo įžeidinėti taksi automobilyje sėdinčias merginas, vadino jas kaimietėmis.

Po konflikto jis dainininkių paprašė išsiskirti gražiuoju ir policijos nekviesti. Tačiau nukentėjusiosios paskambino į policiją.

Teisme buvo peržiūrėtas degalinės vaizdo kameromis nufilmuotas įrašas, kuriame matyti tik dainininkių mašina, o muštynės prie taksi automobilio neužfiksuotos. Nuspręsta į kitą teismo posėdį liudyti pakviesti degalinės operatorių.

Reikalauja atlyginti žalą

Dainininkės teismui pateikė skirtingus civilinius ieškinius.

R.Klimaitytė ir O.Šklėriūtė paprašė atlyginti po 5 tūkstančių litų, o I.Burlinskaitė – 10 tūkstančių litų turtinę ir neturtinę žalą.

Mažiausiai nukentėjusi 24 metų G.Lebedeva civilinio ieškinio nepateikė.

Dainininkių advokatas Erikas Rugienius teisėjos paprašė prie bylos pridėti dokumentą, kuriame rašoma apie tai, kiek pinigų prarado merginos, kurios dėl patirtų sužalojimų ir streso negalėjo dalyvauti koncertuose.

Bet teisėja Aurelija Petkevičienė prašymą atmetė: „Įrodymų tyrimas jau pradėtas, todėl kitų įrodymų pateikti nebegalima.”

„Kitą dieną po muštynių gulėjau lovoje, nes veidas buvo subjaurotas, buvau neatsigavusi nuo streso. Todėl nedalyvavau koncerte vaikų namuose. Dabar ant mano skruosto liko nežymūs randai”, – teigė R.Klimaitytė.

„Civiliniai ieškiniai nerealūs, palyginti su tuo, kas įvyko”, – dainininkėms prieštaravo kaltinamosios.

Jos teigė, kad ir pačios yra nukentėjusiosios konflikte su „Kitokiomis” merginomis.

Teismo eksperto išvadoje pažymima, kad K.Jocaitei sužalotas skruostas, viršutinė lūpa, sumušta koja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.