Kauno policijos laimėjimas – rasta vogtų automobilių už 1 mln. litų

Kauno policijos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai sudavė rimtą smūgį vogtų automobilių tranzito šalimi Lietuvą pavertusiems nusikaltėliams.

Kauno kriminalistų surasti automobiliai - vienerių-trejų metų senumo. Nustatyta, kad šie automobiliai anksčiau buvo pavogti Vokietijoje.<br>Kauno policijos nuotr.
Kauno kriminalistų surasti automobiliai - vienerių-trejų metų senumo. Nustatyta, kad šie automobiliai anksčiau buvo pavogti Vokietijoje.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Aug 23, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:05 PM

Ketvirtadienį APGTS operatyvininkai apsilankė Kaune, Technikos gatvėje veikiančioje įmonėje. Turėta informacijos, kad iš Kauno gali būti bandoma išvežti Vokietijoje vogtus prabangius automobilius.

Patikrinimo rezultatai pareigūnų nenuvylė – traukinio vagonuose buvo rasti keturi automobiliai, su suklastotais identifikaciniais numeriais: baltos spalvos „BMW 528i“, baltos spalvos „Range Rover Sport“, pilkos spalvos „Lexus RX450“ ir juodos spalvos „Aston Martin“.

Automobiliai yra vienerių-trejų metų senumo. Nustatyta, kad šie automobiliai ieškomi kaip vogti Vokietijoje. Sulaikyti automobiliai buvo paruošti eksportui iš Lietuvos.

Policijos pareigūnų surasto pagrobto turto vertė daugiau nei 1 mln. Lt. Vėliau minėti automobiliai bus grąžinti nukentėjusiesiems.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo. Pareigūnai kol kas neatskleidžia ar jau pavyko sulaikyti vogtų automobilių gabenimą organizavusius nusikaltėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.