Susišaudymas Biržuose: nepilnametį kulkos skrodė kiaurai, jis mirtinai nukraujavo

Vilniaus policijai pasidavęs Dainius Miliukas, kuris įtariamas Biržuose nušovęs septyniolikmetį, dar pirmadienio vakarą buvo nuvežtas į Panevėžį, kur pareigūnai vykdo tyrimą dėl žmogžudystės.

D.Miliukas pats pasidavė policijai ir atidavė ginklą „Makarov“.<br>Biržų policijos nuotr.
D.Miliukas pats pasidavė policijai ir atidavė ginklą „Makarov“.<br>Biržų policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-08-27 12:31, atnaujinta 2018-03-01 17:37

37 metų vyras pareigūnams taip pat atidavė pistoletą „Makarov“, kuriuo, kaip įtariama, dviem šūviais šeštadienio vakarą nušautas septyniolikmetis. D.Miliukas kol kas yra pagrindinis įtariamasis.

„Jis neneigia dalyvavęs susišaudyme“, - portalui lrytas.lt teigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato ryšiams su visuomene atstovė Rasa Černiauskaitė.

Pasak jos, policijai pasidavęs vyras nėra agresyvus, elgiasi ramiai. Šiuo metu jis uždarytas į Panevėžio VPK areštinę, kur per 24 val. jis turi būti atvežtas į teismą ir jam bus skirta kardomoji priemonė.

Kaip ir kodėl buvo įvykdytas Biržus sukrėtęs nusikaltimas, turėtų atsakyti tyrimas.

Kūną perskrodė dvi kulkos

Antradienį ryte į Biržus atvyko policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla, kuris susitiko ir situaciją aptarė su Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininku Rimantu Bobinu ir Biržų rajono policijos komisariato viršininku Eugenijumi Šopiu.

Per susitikimą buvo atskleista šeštadienio tragedijos aplinkybės. Paaiškėjo, kad užpulti nepilnamečiai tikrai nebuvo įsivėlę į kokią nors nusikalstamą veiklą. Greičiausiai į juos šūviai buvo paleisti po to, kai apsižodžiavo su užpuolikais.

Susišaudymas įvyko apie 21 val. - prie jaunuolių privažiavę vyrai liepė gultis jiems ant žemės. Šiems pradėjus bėgti, vienas iš užpuolikų pradėjo šaudyti. Penkiolikamečiui pavyko pabėgti, o į vyresnįjį jo draugą pataikė dvi kulkos. Jos pataikė į koją ir juosmenį - kulkos kiaurai perėjo kūną.

Medicinos ekspertai pareigūnus informavo, kad kulkai pažeidus inkstą, sužeistajam prasidėjo vidinis kraujavimas - jis mirė per 15-20 minučių.

Pareigūnai tikina, kad kriminogeniniu atžvilgiu Biržai – neišskirtinis miestas, o šis įvykis – ne grupuočių konfliktas, baigęsis susišaudymu.

Priminė ir užmuštą moterį

Į R.Požėlos bei R.Bobino susitikimą su visuomene atėjo keliolika žmonių. Tarp jų - biržietis Virginijus Čepulis, liepos pradžioje kraupioje avarijoje žuvusios moters sutuoktinis. Vyras, neslėpdamas skausmo, pasakojo, kaip nesulaukęs grįžtant į parduotuvę išvažiavusios žmonos, blaškėsi dviračiu po Biržus, jos ieškodamas. „Aš gyvenu vos puskilometris nuo nelaimės vietos, tačiau policija man nepranešė apie nelaimę“, - pasakojo našliu likęs vyriškis.

Tik tuomet, kai jis, grįždamas į namus, Vytauto gatvėje prie „Maximos“ parduotuvės išvydo sumaitotą savo automobilį suprato, kad atsitiko nelaimė. Nuvažiavusiam į ligoninę ir pradėjusiam klausinėti, ar čia neatvežta jo žmona po avarijos, medikai sugirdė valerijono ir nusiuntė į policiją.

Tačiau policijos komisariate V.Čepulis jokios informacijos negavo: „Aš ant kelių šliaužiojau, kad pasakytų, kur mano žmona, tačiau niekas nepasakė“. Galiausiai budėtojas jam pasakė, kad važiuotų į ritualinių paslaugų įmonę.

Pranešimas - po 2 valandų

Žinia apie tai, kad buvo apšaudyti žmonės, Biržų policijos pareigūnus pasiekė praėjus daugiau nei dviem valandoms nuo įvykio. Pranešimas gautas beveik vidurnaktį.

Tuo metu mieste budėjo du policijos ekipažai, kurie rūpinosi saugumu viešuose renginiuose. Gavę pranešimą pareigūnai į susišaudymo vietą atvyko per 15 minučių.

Biržų policijos vadovai informavo, kad dėl savaitgalio įvykių pradėtas tarnybinis patikrinimas.

„Jis visada dirbo galva, ne rankomis“

Po nusikaltimo pirmiausia savo namuose buvo sulaikytas Z.Š. (g. 1965 m.), kurį biržiečiai apibūdina kaip padorų vyrą. Neoficialiais duomenimis, jis – D.Miliuko draugės tėvas.

D.Miliukas anksčiau neteistas, tik prieš keliolika metų jam buvo taikytas tuomet veikęs Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Vyriškis tada buvo siejamas su viena Biržų nusikalstama grupuote.

„Jis visada dirbo galva, ne rankomis“, - apie D.Miliuką sakė buvęs policijos pareigūnas, kurį cituoja Biržų krašto laikraštis „Šiaurės rytai“.

Pastaruoju metu D.Miliukas su drauge ir mažamečiu sūnumi gyveno Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, tačiau iki šiol lankydavosi Biržuose. Savaitgalį jis dalyvavo draugų šventėje.

Neoficialiomis žiniomis, D.Miliukas prieš keletą metų Biržus turėjo palikti ne savo noru. Kalbama, kad iš miesto jis išvyko po to, kai jį sumušė vienos gaujos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.