Paauglio nužudymu įtariamas D.Miliukas teisme apsiverkė

Septyniolikamečio nužudymu įtariamas Dainius Miliukas trečiadienį buvo atvesdintas į Panevėžio miesto apylinkės teismą, kur ikiteisminio tyrimo teisėjas apklausė nepilnametį nužudytojo draugą. Vyras teisėjo laukė už storos stiklinės pertvaros. Buvęs dziudo čempionas stengėsi slėpti veidą nuo žurnalistų ir fotografų. Toje pačioje salėje sėdėjo įtariamojo sugyventinės tėvas Zenonas Šoblinskas, tačiau jis nebendravo su už stiklo sėdinčiu D.Miliuku. 

D.Miliukas ir Z.Šoblinkas (kairėje) teisme buvo pasodinti atskirai.<br>A.Švelnos nuotr.
D.Miliukas ir Z.Šoblinkas (kairėje) teisme buvo pasodinti atskirai.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 28, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:55 PM

„Mano ginamasis labai gailisi, kad įvyko tokia tragedija, atsiprašo aukos artimųjų ir visiškai savo kaltę pripažįsta“, - po nepilnamečio apklausos išeidamas žurnalistams sakė D.Miliuko gynėjas, advokatas iš Vilniaus Justas Vilys. Advokato teigimu, septyniolikametį nušovęs vyriškis neįsivaizdavo, kad jo poelgis gali turėti tokias skaudžias pasekmes. „Jis labai išgyvena, verkė per teismo posėdį – akyse ašaros buvo“, – pasakojo gynėjas.

Pasak advokato J.Vilio, už tyčinį nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis jo ginamajam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Paklaustas, ar į paauglius iš kovinio ginklo šaudyti ėmęs D.Miliukas nebuvo apsvaigęs, nuo atsakymo jo gynėjas išsisuko, paaiškinęs, kad tai bus nustatyta ikiteisminio  tyrimo metu.     

Trečiadienį teisme buvo išklausytas tik likusio gyvo paauglio liudijimas. Jį ikiteisminio tyrimo teisėjas Č.Kulikauskas apklausė pasinaudodamas konferenciniu ryšiu – jaunuolis tuo metu buvo ne salėje, kur sėdėjo abu įtariamieji, o atskirame, specialiai nepilnamečių apklausoms skirtame kambaryje. Vaikinas su tėvais vidurdienį dalyvavo nušauto draugo laidotuvėse, o vėliau atvyko į Panevėžį.

Pareigūnų teigimu, D.Miliukas ir Z.Šoblinskas parodymus davė antradienį, kai buvo atvesti į tą patį teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo. Tuomet D.Miliukas buvo suimtas 3 mėnesiams, o Z.Šoblinskas – 15 parų.

 37 metų vyras yra pagrindinis įtariamasis dėl septyniolikamečio nužudymo šeštadienio vakarą Biržuose.  Įtariama, kad D.Miliukas šeštadienį Biržuose, Maironio gatvėje, apie 21 val., po žodinio konflikto su pro šalį ėjusiais 15 ir 17 metų paaugliais, juos apšaudė iš legaliai savigynai išduoto kovinio pistoleto „Makarov“.

Pirminiais duomenimis, privažiavęs prie nepilnamečių automobiliu BMW, D.Miliukas įsakė jiems gultis ant žemės, tačiau šie nepakluso ir puolė bėgti, o vyriškis iš kovinio ginklo ėmė į juos šaudyti.

Jaunesnis vaikinas, rikošetu atšokusios kulkos sužeistas į lūpą, spėjo pabėgti ir pasislėpti bendrabučio laiptinėje. O negyvą 17-metį kitą rytą motina surado prie gretimo daugiabučio, po balkonu. Vaikinui pataikė dvi kulkos. Viena kiaurai perskrodė koją, kita jam pataikė į nugaros juosmeninę dalį. Nuo prasidėjusio vidinio kraujavimo pažeidus inkstą, vaikinas mirė per 15-20 minučių.

Likusio gyvo nepilnamečio tėvai žurnalistams paneigė, kad koks nors konfliktas tarp paauglių ir dviejų saugusiųjų vyrų iš viso buvo. Nepilnamečiai tiesiog ėjo pro šalį Maironio gatve, kai pamatė prie krūmų su ginklu tupintį plikagalvį vyrą – D.Miliuką. Išsigandę jaunuoliai nuėjo tolyn, tačiau netrukus juos pasivijo automobilis BMW ir D.Miliukas jiems liepė gultis ant žemės, o jiems pradėjus bėgti – ėmė šaudyti.

Kai penkiolikametis paskambino tėvams ir pasakė, kad kartu su draugu buvo apšaudytas, šie nepatikėjo, galvojo, kad ginklas nebuvo kovinis. 

D.Miliukas jau keliolika metų gyveno Vilniuje, Žirmūnų gatvėje. Kartu su iš Biržų kilusia sugyventine jis augina mažametį vaiką. Dar gyvendamas Biržuose, jis aktyviai sportavo ir buvo daugkartinis Lietuvos jaunimo ir suaugusiųjų dziudo čempionas.

Pirmadienio vakarą, apie 21 val., D.Miliukas pats atvyko į Vilniuje, Žirmūnų gatvėje esantį policijos komisariatą. Ten jis pareigūnams atidavė ir 2010 metais jam savigynai išduotą kovinį pistoletą „Makarov“, kuriuo buvo apšaudyti paaugliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.