Kaune skelbiamas girtų vairuotojų medžioklės sezonas

Praėjusią savaitę Kauno vairuotojai regėjo du kartus vykusius didelius policijos reidus. Užblokavę gatvę pareigūnai tikrino visų be išimties vairuotojų blaivumą. Nors dėl susidariusių spūsčių ne visi liko patenkinti, patikrinimo rezultatai verčia susirūpinti – apytiksliai vienas iš šimto vairuotojų prie vairo sėda pasivaišinęs alkoholiu.

Reido rezultatai verčia susimąstyti – iš viso buvo patikrinti 586 vairuotojai, iš jų 6 vairavo neblaivūs, 5 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o vienam – vidutinis. 9 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos.<br>N.Povilaičio nuotr.
Reido rezultatai verčia susimąstyti – iš viso buvo patikrinti 586 vairuotojai, iš jų 6 vairavo neblaivūs, 5 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o vienam – vidutinis. 9 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 2, 2013, 2:43 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:50 PM

Praėjusio ketvirtadienio vakarą gausios Kauno policijos pareigūnų pajėgos užtvėrė Radvilėnų plento atkarpą ties Zoologijos sodu. Išsirikiavę gatvėje, alkoholio matuokliais ginkluoti policininkai tikrino visų be išimties plentu vykusių vairuotojų blaivumą.

Patikrinimo laikas pasirinktas neatsitiktinai – tuo metu jau buvo pasibaigusios draugiškos Lietuvos–Bosnijos ir Hercegovinos vyrų krepšinio rinktinių rungtynės.

Reido rezultatai verčia susimąstyti – iš viso buvo patikrinti 586 vairuotojai, iš jų 6 vairavo neblaivūs, 5 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, o vienam – vidutinis. 9 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos.

Girto vairuotojo „šou“

Vienas beveik 2 promiles alkoholio į matuoklį „pripūtęs“ vyras savo elgesiu nustebino net daug ko mačiusius policijos pareigūnus.

Jaunos pareigūnės stabdomas jis bandė išvengti patikrinimo, automobilį pasuko į priešpriešinę eismo juostą. Šiam manevrui nepavykus, prašomas vyras neįstengė papūsti į alkoholio tikrintuvą, apynauju automobiliu „Mazda“ nesėkmingai bandė važiuoti tolyn. Girto vairuotojo manevrus sužlugdė į pagalbą kolegei atskubėję patruliai, vienas jų ištraukė automobilio raktelius, kiti girtutėlį vyrą ištempė laukan.

Net ir atsidūręs policijos automobilyje, neblaivus vairuotojas tęsė pasirodymą. Jis niekaip neįstengė į matuoklį pripūsti reikiamo oro kiekio. Po maždaug pusvalandį trukusio apsimetinėjimo ir desperatiškų bandymų vairuotojo girtumas pagaliau buvo pamatuotas, prietaisas parodė beveik 2 promiles. Tragikomišką vos ant kojų pastovėjusio vairuotojo pasirodymą stebėję pareigūnai kraipė galvas, sprendžiant pagal tai, kaip atrodė sučiuptas vyras, jie buvo įsitikinę, kad prietaisas nustatys ne mažiau kaip 3 promilių girtumą.

Praėjusio pirmadienio rytą Kaune taip pat buvo surengtas visuotinis vairuotojų blaivumo patikrinimas, pareigūnai reidą surengė Tunelio gatvėje. Tąkart patikrinus 921 vairuotoją, išaiškinti 4 lengvai nuo alkoholio apsvaigę žmonės, tarp jų ir vilkiko vairuotojas. 8 vairuotojai buvo ragavę alkoholio, bet jų girtumas neviršijo leistinos normos.

Reidai bus rengiami nuolat

Ruošdamiesi naujųjų mokslo metų pradžiai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai minėjo, kad ne tik Kaune, bet ir visoje apskrityje bus rengiami įvairūs patikrinimai ir prevencinės akcijos.

„Šie patikrinimai parodo, kad žmonės vis dar ryžtasi prie vairo sėsti neblaivūs. Tai labai blogas įprotis, tad visos šios policijos rengiamos priemonės turi pagaliau pasiekti žmonių sąmonę. Juk motociklas ar automobilis yra padidinto pavojaus šaltinis, o prie jo vairo sėdus neblaiviam asmeniui, pasekmės gali būti tragiškos“, – lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Algirdas Kaminskas.

Kelių chuliganus drausmins elektroninės akys

Kauno keliuose siautėti mėgstančių chuliganų laukia dar viena nemaloni žinia – visus policijos automobilius netrukus ketinama aprūpinti vaizdo registratoriais, fiksuojančiais ne tik tai, kas vyksta salone, bet ir filmuojančiais išorę. Viliamasi, kad gatvėse važinėjantys ir vairuotojų elgesį fiksuojantys pareigūnų automobiliai privers susiprotėti chuliganiško vairavimo įgūdžius demonstruojančius pažeidėjus. Taip pat pagalbos laukiama ir iš pilietiškų vairuotojų, savo įsigyta aparatūra užfiksavusių Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Šie prietaisai vis labiau plinta, juos įsigiję vairuotojai policijai pateikia filmuotą vaizdo medžiagą, kuri tampa nenuginčijamu įrodymu. Siekiame, kad šią įrangą turėtų ir visi policijos automobiliai. Taip būtų renkami ne tik papildomi įrodymai prieš pažeidėjus, bet ir pareigūnai apsaugomi nuo provokacijų ar įžeidinėjimų“, – sakė Kauno apskrities policijos vadovas A.Kaminskas.

Policijos dėmesio sulauks ir pėstieji

Ne paslaptis, kad prasidėjus naujiems mokslo metams ir į Kauną sugužėjus studentų minioms, eismo sąlygos mieste tampa gana komplikuotos.

„Norėčiau atkreipti pirmakursių dėmesį, kurie atvažiavę iš pačių įvairiausių Lietuvos vietų ir pasižymi ne pačiais geriausiais vairavimo įgūdžiais. Pastebėjome, kad šie žmonės kartais leidžia sau chuliganiškai vairuoti mieste, todėl mes tokių reiškinių tikrai netoleruosime. Su jais nebus taikstomasi, taikysime griežtas sankcijas“, – sakė Kauno apskrities policijos vadovas A.Kaminskas.

Rugsėjį padidinto policijos dėmesio sulauks ne tik vairuotojai, bet ir pėstieji. Bus kontroliuojama, ar jie laikosi Kelių eismo taisyklių, gatves kerta tik jiems skirtose perėjose, paiso šviesoforo signalų.

Padidinto dėmesio ypač turėtų sulaukti Vytauto Didžiojo universiteto studentai ir net dėstytojai, jau ne vieneri metai ignoruojantys pėsčiųjų perėją ir K.Donelaičio gatvę kertantys, kaip jiems patogiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.