Nepilnamečių žiaurumas: akmenimis užmėtytą 15-metį užkasė dar gyvą

Žiaurumu garsėjantys Vėliučionių vaikų socializacijos centro auklėtiniai vietos gyventojus buvo įbauginę taip, kad jų nusikaltimus padėjusioms atskleisti nepilnametėms policija patarė kelioms dienoms išvykti iš namų.

J.Voronovičius (su „Adidas“ kostiumu) ir V.Meilūnas su mažamečiu draugu praėjusių metų liepos mėnesį siautėjo ir Vilniuje, ir Vilniaus rajone.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Voronovičius (su „Adidas“ kostiumu) ir V.Meilūnas su mažamečiu draugu praėjusių metų liepos mėnesį siautėjo ir Vilniuje, ir Vilniaus rajone.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 2, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:52 PM

Tai paaiškėjo Vilniaus apygardos teisme (VAT), nagrinėjančiame iš Vėliučionių socializacijos centro pabėgusio penkiolikamečio nužudymo bylą. Teisme kalbėta ir apie kitus jo bendramokslių įvykdytus nusikaltimus.

Iš sustiprinto režimo įstaigos pabėgę nepilnamečiai per vieną parą nužudė bendramokslį, apvogė parduotuvę ir apiplėšė du praeivius. Dar vienos moters apiplėšti nepavyko – jai į pagalbą šoko nepažįstami vyrai. Vienas kaltinamųjų – dar nepilnametis.

Vėliučionyse (Vilniaus r.) gyvenanti šešiolikametė K.A. prisiminė praėjusių metų liepos 1-osios vakarą susitikusi su savo pažįstamu Jevgenijum Voronovičium, kurį vadino Ženia.

Pora nuėjo į parduotuvę nusipirkti alaus ir gėrė jį pavėsinėje. Netrukus prie jų prisijungė keturi J.Voronovičiaus draugai – iš vaikų socializacijos centro pabėgę paaugliai.

Apie 21 valandą 30 minučių merginai paskambino brolis ir ir liepė grįžti namo. Sugrįžusi namo, K.A. pakvietę savo bendraamžę draugę V.Z. per televiziją žiūrėti futbolo. Pasibaigus rungtynėms, merginos išėjo į kiemą ir išgirdo klyksmą.

Nubėgusios pažiūrėti, kas vyksta, pamatė, kad J.Voronovičius su bičiuliais muša praeivį. Jų auka tapo į Vėliučionis pėsčiomis ėjęs Piotras Butkevičius. Kompanija iš jo atėmė 7 cigaretes ir žiebtuvėlį.

Tuomet jaunuoliai dėl kažko susipyko ir puolė mušti penkiolikametį Mantą. Berniukas nusmauktomis kelnėmis klūpojo ant kelių, kažkas jam papurškė į akis dujų, sudavė smūgį į galvą. Tai pamačiusios merginos bandė jį ginti. „Ženia pasakė: nesikišk ir tylėk. Jei kam nors pasakysi ir tau tas pats bus“, – pasakojo K.A. Prieš sprukdamos namo mergaitės dar spėjo pamatyti, kad pagriebę už rankų ir už kojų vaikinai Mantą kažkur tempia.

Grasinimų išsigandusio draugės apie tai savo tėvams nepasakojo, bet kitą dieną patraukė į muštynių vietą. Paskui likusią šliūžę jos nuėjo iki Vėliučionių smėlio karjero, kur pamatė iš po akmenų kyšančią berniuko koją.

Tuomet paaiškėjo, kad girti paaugliai sąmonę praradusį moksleivį nutempė į karjerą, pasikeisdami svaidė į jį akmenis, vėliau gyvą užkasė smėlio iškasoje ir užvertė kūną dideliais akmenų luitais.

Svarbiomis liudytojomis tapusios mergaitės tuomet įsitikino, kad J.Voronovičiaus grasinimai buvo rimti. Policijos pareigūnai sužinojo, kad jų ieško vieno įtariamųjų pusbrolis, ir mergaitėms patarė kelioms dienoms išvykti iš Vėliučionių. Kai draugės grįžo namo, jaunieji nusikaltėliai jau buvo sulaikyti.

Nužudytojo tėvas iš kaltinamųjų prašo priteisti pusę milijono litų, tačiau į teismo posėdį neatvyko. Rytą į jo namus nuvykę policininkai vyrą rado girtą.

Nepilnametį nužudę paaugliai tą patį vakarą paspruko į Vilnių ir Naujojoje Vilnioje, tarp daugiabučių einantį neblaivų vyrą. Papurškę į akis dujų, nepilnamečiai iš jo pagrobė mobilųjį telefoną ir dokumentus. Vėliau bandė atimti telefoną iš gatvėje žinutę rašančios moters, bet praeiviai sučiupo ir į policijai perdavė vieną kaltinamųjų Vytautą Meilūną. Komisariate vilnietė atpažino ir J.Voronovičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.