Kaimynas dėl šulinio žmones apipylė rūgštimi

Šiurpų kaimyno išpuolį patyrę trys Virbalio miestelio (Vilkaviškio r.) gyventojai jau visą savaitę gydosi žaizdas. Įniršęs kaimynas juos stipriai sužalojo sieros rūgštimi.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2013-09-03 06:00, atnaujinta 2018-03-01 14:36

Virbalio miestelio Vilniaus gatvėje du greta stovintys keliabučiai namai naudojasi vienu šuliniu, jų kiemai neatskirti tvora, rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau 79 metų Vytautas K. įsitikinęs, jog šulinys priklauso jam vienam, todėl pensininkas nuolat širsta, kad iš jo vandenį semia dar kelios šeimos.

Miestelio gyventojai seniai pastebėjo, jog neprognozuojamo pensininko išpuoliai sutampa su mėnulio pilnatimi.

Taip atsitiko ir pastarąjį kartą – rugpjūčio 26-ąją.

Pavakare prie savo namo ant suoliuko sėdėjo 60-metis Jonas V., jo gyvenimo draugė 56 metų Paulina N. ir poros bičiulis 54 metų Jonas K. Trijulė ilsėjosi po bulviakasio.

Tuo metu grįžo gretimame name gyvenantis Vytautas K. Jis iš savo buto atsinešė butelį ir kažkokiu skysčiu ėmė taškyti sėdinčiuosius. Pastarieji iš pradžių manė, jog dažnai keistai bei agresyviai besielgiantis pensininkas juos aplaistė vandeniu.

Tačiau po akimirkos žmonės nustėro – tariamas vanduo pragraužė drabužiuose daugybę skylių ir ėmė skaudžiai deginti odą. Mažiausiai nukentėjo Jonas K. Rimtos medikų pagalbos prireikė Paulinai ir Jonui V.

Moteriai sieros rūgštis apdegino rankas, kojas, pilvą, ant krūtinės atsivėrė žaizdos, dėl kurių ji kasdien turi lankytis pas gydytojus.

Jonui V. rūgštimi buvo sužalota pusė veido, stipriai nukentėjo akis.

„Galimas dalykas, jog Vytautas K. turi psichikos sutrikimų. Laukiame pažymos apie jo būklę.

Jei paaiškės, jog jis suvokia savo veiksmus, trauksime baudžiamojon atsakomybėn, jei ne – teks gydyti”, – sakė Vilkaviškio policijos pareigūnai.

Baugina miestelį

* Miestelio gyventojai pasakojo, jog Vytautas K. siautėti pradeda dažniausiai per pilnatį.

* Jis užkabinėja žmones, atlėkęs į seniūniją trankosi durimis ir jaučiasi nejudinamas, visiems giriasi, jog policija sėdi jo kišenėje, o aplink – vien vagys.

* Jo žmona, nebeapsikentusi agresyvaus sutuoktinio išpuolių, apsigyveno pensione. Vaikų juodu neturi.

* Prieš kurį laiką Vytautas kapinėse nuo savo tėvų bei artimųjų kapų nulupo paminklus ir pastatė juos kitoje vietoje, nes esą senoji vieta jam nepatinka.

* „Kadangi Vytautas ir jo žmona yra bevaikiai, nėra kam kreiptis į valstybines institucijas, kad nustatytų jo veiksnumą. Nusprendėme kreiptis bendruomenės vardu, nes nebenorime gyventi baimėje”, – sakė Virbalio seniūnijos darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.