Organizuotos vagių grupuotės likimą spręs teismas

Vilniaus policijos pareigūnai kartu su prokuratūra sėkmingai baigė tirti ikiteisminio tyrimo medžiagą, kurį perduota į teismą dėl organizuotos grupės asmenų, 2012 metais Vilniaus mieste grobusių prabangius „Honda“, „Toyota“, BMW markių automobilius, klastojusius automobilių identifikacinius numerius, dokumentus, taip pat neteisėtai laikiusius narkotines medžiagas.

Kiekvienas grupės narys buvo atsakingas už atitinkamą veiksmą.<br>Policijos nuotr.
Kiekvienas grupės narys buvo atsakingas už atitinkamą veiksmą.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:20 PM

Organizuota 5 asmenų grupė buvo gerai pasiskirsčiusi vaidmenimis, nusikalstamoms veikoms naudojo specialiai įsigytus automobilius bei įrangą.

Kiekvienas grupės narys buvo atsakingas už atitinkamą veiksmą: vieni naudodami specialią įrangą atidarydavo ir užvesdavo automobilius, kiti juos pervarydavo į taip vadinamas slėptuves, treti lydėdavo bei pasirūpindavo jų realizacija.

Minėti asmenys yra Kauno ir Kauno apskrities gyventojai, nekartą teisti G.K., D.S., A.S, L.Ch., M.A., kuriuos siejo pastovūs tarpusavio ryšiai bei vaidmenų ir užduočių pasiskirstymas.

Ši grupė buvo sulaikyta po sudėtingo kriminalinės žvalgybos tyrimo kartu su Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnais. Sulaikymo metu kuomet buvo lydimas ką tik Vilniaus mieste pavogtas automobilis, į pagalbą buvo pasitelkti rinktinės „Aras“ pareigūnai.

Pagrindiniai grupuotės organizatoriai yra suimti, kitiems taikytos kitos kardomosios priemonės. Grupės nariams pateikti įtarimai dėl 16 nusikalstamų veikų epizodų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.