Pareigūnai nustatė mįslingos avarijos kaltininką

Rimvydas Č. ir Eimantas S. buvo neblaivūs - atitinkamai 1,82 ir 1,78 promilės.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Sep 3, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:22 PM

Jam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė - paimti asmens dokumentai ir pasižadėjimas niekur neišvykti.

Paaiškėjo, kad už sūnų kaltę bandė prisiimti jo tėvas Rimvydas Č., į areštinę atvežtas iš avarijos vietos, bet vėliau čia užleidęs vietą sūnui.

Praėjusio sekmadienio naktį 2 valandą 40 minučių prie Laičių-Pakaršio kaimų (Varėnos r.) ribos lauko keliuke įvykusi tragiška avarija, kurioje žuvo aštuoniolikametis vietos gyventojas Dominykas P., tyrėjams sukėlė daug mįslių aiškinantis, kiek buvo keleivių ir kas vairavo automobilį.

Bendramoksliai nesulaukė į naujų mokslo metų pradžios šventę kartu su jais turėjusio ateiti Varėnos verslo ir technologijų mokyklos automobilių mechanikų grupės antrakursio ir dvyliktoko Dominyko P.

Juos ir pedagogus tą dieną sukrėtė netikėta žinia, jog vaikinas šventės išvakarėse žuvo avarijoje gimtajame Laičių kaime.

Kol kas dėl nenustatytų priežasčių automobilis „Volkswagen Golf“ pamiškėje, lauko keliuke, nuslydo į griovį nuo maždaug vieno metro aukščio šlaito ir vertėsi.

Iš karto avarijos pasekmės nepasirodė tragiškos, nes nė vienas iš važiavusiųjų šiuo automobilių nepatyrė išorinių sužalojimų.

Bet netrukus vienas iš jų, Dominykas P., mirė automobilyje, nes prispaustas prie kėbulo patyrė sunkią pilvo traumą ir plyšo kepenys.

Iš pradžių Varėnos rajono policijos komisariatas paskelbė, kad su Dominyku P. kartu važiavo to paties kaimo 49 metų gyventojas Rimvydas Č., kuriam priklauso avariją patyręs automobilis „Volkswagen Golf“, ir gretimo Tolkūnų kaimo gyventojas 29 metų Eimantas S.

Rimvydas Č. ir Eimantas S. buvo neblaivūs - atitinkamai 1,82 ir 1,78 promilės.

Abu buvo sulaikyti įvykio vietoje.

Girtumui patikslinti paimtas jų kraujo tyrimas.

Po apklausos Eimantas S. buvo išleistas, o automobilio savininkas uždarytas į areštinę.

Pranešta, jog policijos ir prokuratūros pareigūnai nustatinėja, kuris iš trijų buvusių automobilyje žmonių jį vairavo.

Vietos gyventojams iš karto kilo įtarimų, ar įvykis bus tikrai objektyviai ištirtas, nes automobilio savininkas Rimvydas Č. yra buvęs atsakingas Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės pareigūnas.

Prieš kelerius metus atleistas iš darbo už piktnaudžiavimą tarnyba, dabar jis ūkininkauja.

Gyventojų įtarimai pasitvirtino visai netikėtu būdu.

Pirmadienio rytą Varėnos policijos komisariatas išplatino informaciją, kad į areštinę sekmadienio rytą buvo uždarytas Darius Č., įtariamas vairavęs tragišką avariją patyrusį „Volskwagen Golf“.

Tai Rimvydo Č. 24 metų sūnus Darius, dirbantis VSAT Varėnos rinktinės specialiosios paskirties užkardoje vyresniuoju pasieniečiu.

Atsirado ir dar du keleiviai 29 metų J.K. bei metais jaunesnis V.V. - taigi automobiliu avarijos metu važiavo penkiese.

Tiek gyventojai matė ir važinėjančių juos dienos metu.

O pirmas įtariamas avariją sukėlęs vairuotojas Rimvydas Č., pasirodo, net nebuvo tame automobilyje.

Kai įvyko nelaimė, sūnus telefonu pirmiausia kvietė ne greitąją medicinos pagalbą, o paskambino tėvui ir paprašė padėti ištraukti automobilį.

Traktorių atvairavęs tėvas, matyt, iš karto ir sugalvojo gelbėti sūnų nuo dar didesnių nemalonumų - apsimesti, jog jis pats vairavo šį automobilį.

Todėl tikriausiai prireikė, kad į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams ir liudininkų būtų mažiau.

Bet Policijos departamentą Varėnos pareigūnai informavo, kad Darius Č. kartus su Rimvydu Č. buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę iš karto po įvykio sekmadienio naktį.

Ne tarnybos metu neuniformuotam Dariui Č. buvo nustatytas 0,41 promilės girtumas.

Tad kol kas neaiškios ne tik avarijos priežastys, bet ir tai, kada iš tikrųjų buvo sulaikytas Darius Č., sukėlęs tragišką eismo įvykį.

Už šį Kelių transporto eismo saugumo ir transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą Dariui Č. gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.