Nužudytos gimnazistės tėvai žudikėms siekia griežčiausios bausmės

Žiauriai nužudytos Šiaulių moksleivės tėvai Dalia ir Vytautas Račkauskai iš jaunų žudikių taip ir nesulaukė nuoširdaus atsiprašymo.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 4, 2013, 12:01 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:00 PM

Apeliacinio teismo salėje jaunosios žudikės išbuvo tik kelias minutes. Į posėdį neatvyko vienos jų advokatas, kuris turėjo dalyvauti kitoje byloje. Nužudytosios tėvai netiki nuteistųjų atgaila. „Apie žudynes jos pasakojo kaip apie pikniką“, -- baisėjosi D.Račkauskienė. Viena Jų prieš pat teismo posėdį aukos tėvams parašė laišką, kuriame teigė, kad gailisi dėl nusikaltimo ir ją slegia kaltė. Tėvai įsitikinę, kad tai ji padarė tik liepiama advokato. Šiauliečiai prasitarė, jog vienos nuteistųjų tėvai siūlė atiduoti butą ir sumokėti 5 tūkstančius litų, kad Račkauskai raštu pasirašytų, jog priėmė jų dukters atsiprašymą. Jie tikėjosi, jog tai bus pripažinta lengvinančia aplinkybe. * 2011 m. liepos 14-ąją V.Vaitiekaitytė ir V.Lietuvninkaitė bendramokslę Nedą R. iš S.Šalkauskio gimnazijos įviliojo į spąstus. * Į V.Vaitiekaitytės močiutės butą pasikviesta septyniolikametė mergaitė buvo užpulta iš pasalų, žiauriai sumušta, o galiausiai nužudyta ir supjaustyta. * Išniekinto kūno gabalai buvo sudėti į šiukšlėms skirtus maišus ir išmėtyti netoli namų. * Pareigūnus ne kartą klaidinti bandžiusios V.Vaitiekaitytė ir V.Lietuvninkaitė taip ir nepasakė, kur paslėpė palaikus, todėl iki šiol palaidotas ne visas kūnas. * Merginos tikina, kad bendramokslę nužudė dėl neva skleistų apkalbų ir bandymo nuvilioti vaikiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.