Pareigūnai skatina skųsti

Naminukės varyklomis pagarsėjusiame Plungės rajone su degtindariais bus kovojama nauju būdu. Pareigūnai nusprendė premijuoti pilietiškus žmones, kurie praneš apie nelegalių prekių gamintojus ir pardavėjus. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Gavę duomenų apie nelegalią veiklą, kriminalinės policijos darbuotojai aptiko miške įrengtą naminės degtinės varyklą ir nuo vidurnakčio ėmė tykoti degtindario.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Gavę duomenų apie nelegalią veiklą, kriminalinės policijos darbuotojai aptiko miške įrengtą naminės degtinės varyklą ir nuo vidurnakčio ėmė tykoti degtindario.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Sep 4, 2013, 8:16 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:06 PM

Akciją „Stop nelegalioms akcizinėms prekėms” Plungės komisariatas paskelbė nuo rugsėjo 1osios. Per akciją tikimasi pažaboti ne tik degtindarius, bet ir kontrabandinių rūkalų pardavėjus.

Pareigūnai premijomis ir vertingomis dovanomis nutarė skatinti pilietiškumą, nes pogrindinė prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis daro milžinišką žalą valstybei.

Plungės komisariatas tapo bandomasis. Jei ši akcija pasiteisins, ji bus skelbiama visoje Klaipėdos apskrities komisariato kontroliuojamoje teritorijoje.

Plungės kriminalistai prieš kelias dienas pasaloje patykojo ir sučiupo miške prie Jazdauskiškių kaimo veikusios naminės degtinės varyklos šeimininką.

Gavę duomenų apie nelegalią veiklą, kriminalinės policijos darbuotojai aptiko miške įrengtą naminės degtinės varyklą ir nuo vidurnakčio ėmė tykoti degtindario. Jie net 6 valandas laukė, kol ankstų rytą atėjo netoliese gyvenantis 46 metų vyriškis.

Žemaitis išvirti naminės degtinės nesuspėjo – buvo sučiuptas, kai tik pradėjo gamybos procesą. Produkcijos kiekis būtų buvęs nemažas, nes buvo paruošta tona raugo.

Už šį nusikaltimą pogrindiniam degtindariui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.