Prokurorai atnaujino bylą dėl K.Uokos pasipriešinimo pareigūnams per gėjų eitynes

Prokurorai atnaujino bylą dėl

K.Uoka galėjo prieš policijos pareigūnus panaudoti fizinį smurtą bei sutrikdyti viešąją tvarką, o už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė.<br>M.Kulbio nuotr.
K.Uoka galėjo prieš policijos pareigūnus panaudoti fizinį smurtą bei sutrikdyti viešąją tvarką, o už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 7:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:41 PM

Generalinės prokuratūros atstovė Vilma Mažonė BNS patvirtino, kad tyrimas atnaujintas K.Uokai praradus teisinį imunitetą, kurį jis turėjo būdamas Seimo nariu.

Pasak prokuratūros atstovės, tyrimas pradėtas šių metų kovą ir vyksta dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei pasipriešinimo pareigūnams.

Apie atnaujintą tyrimą trečiadienį per spaudos konferenciją pranešė pats K.Uoka. Jis sakė buvęs apklaustas byloje specialiuoju liudytoju.

Vilniaus apylinkės 1-ojo policijos komisariato tyrėja Natalja Skripnik BNS sakė ikiteisminio tyrimo negalinti komentuoti ir nurodė kreiptis į prokurorus.

Prieš trejus metus generalinis prokuroras Darius Valys buvo kreipęsis į Seimą prašydamas duoti sutikimą patraukti atsakomybėn parlamentarus Petrą Gražulį ir K.Uoką dėl jų veiksmų per gėjų eitynes, tačiau Seimas sutikimo nedavė.

P.Gražuliui ir K.Uokai buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai už tai, kad jie pasipriešino policijos pareigūnams, perėjo policijos užtvarą, pažymėtą specialiąja juosta su užrašu „Stop policija“, ribojančią įvykio vietos perimetrą, nevykdė policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nepereiti šios užtvaros bei nutraukti neteisėtus veiksmus.

Už du iš trijų numatytų administracinių teisės pažeidimų padarymą be piniginės baudos taip pat numatytas administracinis areštas, tad norėdamas nagrinėti tuometinių Seimo narių bylą teismas turėjo gauti Seimo leidimą suvaržyti jų laisvę.

Negavęs Seimo leidimo, teismas nutraukė administracinių teisės pažeidimų bylas, tačiau tuo pačiu pasisakė, kad parlamentarų veiksmai per seksualinių mažumų eitynes buvo verti baudžiamųjų bylų.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas pabrėžė, kad bylose yra duomenų, jog P.Gražulis ir K.Uoka galėjo prieš policijos pareigūnus panaudoti fizinį smurtą bei sutrikdyti viešąją tvarką, o už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Per šiemet vykusias seksualinių mažumų eitynes parlamentaras P.Gražulis vėl įkliuvo pareigūnams. Jam vėl gresia administracinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.