Melagingais pranešimais policiją užvertusi G.Einikio žmona užrūstino pareigūnus

Klaipėdoje ne tik krepšininkas Gintaras Einikis, bet ir jo žmona Jurgita

Klaipėdos policiją šį kartą užrūstino ne G.Einikis, o sumaištį nei iš šio, nei iš to sukėlusi jo sutuoktinė J.Einikienė.<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdos policiją šį kartą užrūstino ne G.Einikis, o sumaištį nei iš šio, nei iš to sukėlusi jo sutuoktinė J.Einikienė.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 6, 2013, 8:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:40 PM

Bendruoju pagalbos telefonu paskambinusi J.Einikienė drebančiu balsu maldavo apginti ją nuo smurto artimoje aplinkoje: „Greičiau atvažiuokite, girtas vyras vėl siautėja, kelia prieš mane ranką, gali ir užmušti“.

Tačiau po pusvalandžio, bendraudama su pareigūnais akis į akį, moteris, lyg pamiršusi savo žodžius, jokių pretenzijų nereiškė. J.Einikienei į pagalbą, regis, be reikalo skubėję pareigūnai ne juokais įsižeidė - apskundė ją vadovybei dėl melagingo pranešimo policijai.

Ne kartą nuo sutuoktinio nukentėjusios J.Einikienės dejonės šios savaitės pradžioje sujaudino pareigūnus.

Aukštaūgį G.Einikį, kai jis būna išgėręs, tiktai nelengva suvaldyti - po sutuoktinės pranešimo telefonu apie kažkokį šeimoje vėl įsiplieskusį konfliktą su vyru ir smurtą į Rumpiškės gatvę, kur gyvena skandalingoji pora, buvo skubiai pasiųsti net du Klaipėdos viešosios policijos ekipažai.

Atvykę pareigūnai skambino, beldėsi į Einikių buto duris, tačiau jų niekas neatidarė.

Jokių šauksmų ir triukšmo už durų neišgirdę patrypčiojo laiptinėje ir pasišalino it musę kandę keiksnodami J.Einikienę.

Jos pranešimas, kad girtas vyras vėl siautėja, perduotas visiems mieste budėjusiems policijos ekipažams. Viešosiose vietose pastebėtą G.Einikį jiems reikėjo tučtuojau sulaikyti kaip įtariamąjį.

Maždaug po pusvalandžio vienas Tilžės gatvėje budėjęs patrulis pastebėjo ir sustabdė G.Einikio vairuojamą automobilį. Sulaikytasis atrodė ramus, nesiblaškė, niekam negrasino.

Paprašę jo papūsti į alkoholio matuoklį pareigūnai nustebo - blaivut blaivutėlis, nė vienos promilės. Salone šalia vyro įsitaisiusi Jurgita irgi buvo nusiteikusi draugiškai - nesikarščiavo, nereiškė jokių pretenzijų. Abu sutuotiniai patikino policiją, jog niekuo nesiskundžia, jokios pagalbos jiems nereikia.

Po to visiems patruliams buvo pranešta, kad J.Einikienės gyvybei joks pavojus negresia. Tai sužinoję pasipiktino kiti tą dieną pagal moters perduotą pranešimą jai į pagalbą atskubėję policininkai.

Tuščiai gaišę laiką, be reikalo eikvoję degalus jie nusprendė netylėti - apie J.Einikienės „išdaigas“ parašė tarnybinį pranešimą. Prašiusi pagalbos, kurios, pasirodo, nereikėjo, G.Einikio žmona gali sulaukti rimtų nemalonumų - jai gresia atsakomybė už melagingą pranešimą policijai.

Anksčiau pranešimais apie nebūtus įvykius policiją mėgdavo šokdinti G.Einikis. Kai kurių jo išgalvotų konfliktų scenarijai buvo itin šiurpūs - pareigūnai pirmiausiai skubėdavo į krepšininko ir jo gyvenimo draugės namus, nors iškvietimų dėl smurto šeimose niekada netrūksta.

„Atvažiuokite. Užmušiau bobą. Guli negyva. Reikia pagalbos. Kas skambina ? Citrinas...“, - prieš penkerius metus Klaipėdos policijos komisariato budėtojų budrumą mobiliuoju telefonu tikrino G.Einikis.

Su drauge Jurgita, (ankstesnė jos pavardė - Narmontienė) persikėlęs gyventi į Rumpiškės gatvės daugiabutį sportininkas kvietė pareigūnus kuo greičiau ten atvykti.

Penktąjį kartą policijai paskambinęs G.Einikis, vos apversdamas liežuvį, patikslino ankstesnįjį savo pranešimą: „Boba vyrą sumušė“. Ir kiek patylėjęs pridūrė: „Pimpalą nupjovė“. „Ką nupjovė?“, - mėgino aiškintis tą naktį į Rumpiškės gatvę raminti susikivirčijusios poros net dukart vykę policininkai.

Įdomiausia, kas tą dieną iš pat ryto šokdinti pareigūnus pradėjo Jurgita - pirmąjį jos skambutį policija užfiksavo 7 val. 47 min.: „Labas rytas. Gintaras Einikis pablūdęs, prisiuostęs gal galite atvažiuoti, išblaivinti. Skambina jo draugė. Grįžo šiąnakt, išdaužė visus langus. Muša vaiką ir mane puola mušti“, - susijaudinusi kalbėjo moteris.

Policijos budėtojams pasiteiravus, ar padėtis iš tikrųjų yra tokia dramatiška, Jurgita kuo rimčiausiai juos patikino, kad dabar viskas dar baisiau: „Visi namai išdaužyti.

Tarp kitko namai - ne jo. Jam turbūt baltoji karštinė prasidėjusi“. Ji pažadėjo pareigūnus įleisti per balkoną, nes G.Einikis paslėpęs raktus, netgi nurodė laukųjų durų kodą.

Tačiau patruliai bergdžiai mindžikavo prie užrakintų Jurgitos buto durų - jų į vidų niekas neįsileido.

Pasiklausė už durų sklindančių G.Einikio keiksmų ir išvyko. Netrukus jo draugė vėl šaukėsi pareigūnų pagalbos ir netgi priekaištavo policijai: „Kodėl nebuvote atvykę“.

Pareigūnai vėl atvyko ir vėl nebuvo įleisti į butą. Laužtis į vidų jėga jie nesiryžo.

Už durų bruzdėjęs G.Einikis pareiškė, kad šiame bute esą gyvena „mazochistai“, kuriems patinka naktimis bendrauti su policija. Po to pats ėmė skambinėti budėtojams - išvadinęs juos „žemaičiais“ aiškino, kad „užmušė bobą“, ir patenkintas kvatojosi.

Šitaip pora „liksmindavosi“ ir anksčiau, kai dar gyveno kitame Kretingos gatvės daugiabutyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.