Biržų paauglio mirtį tyrusį prokurorą kelyje pargriovė dviratininkas

Nelinksmai pasibaigė biržiečių poros pasivažinėjimas po Biržų apylinkes. Netikėtai į kelią išvažiavus dviratininkui, motociklininkas bandė išvengti susidūrimo ir griuvo. Avarijoje nukentėjo abu motociklu važiavę sutuoktiniai, o dviratininkas pabėgo. LNK pranešė, kad mįslingomis aplinkybėmis sužalota pora – Panevėžio apylinkės prokuroras Raimondas Binkis, tyręs bylą dėl Biržuose nušauto paauglio, ir jo žmona.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 11, 2013, 9:48 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:25 AM

Avarija Biržų rajone, Kirdonių kaime, įvyko antradienio vakare, 21 val. 10 min. Motociklu „Honda XL 1000“ kartu su 42 metų žmona važiavęs 44 metų R.Binkis staiga pamatė, kaip iš šalikelės į važiuojamąją kelio dalį išvažiavo dviratininkas, norėdamas kirsti kelią. Bandydamas išvengti susidūrimo, motociklininkas nesuvaldė motociklo ir šis apvirto.

„Du – keturi metrai prieš mano motociklo priekinį ratą iššoko dviratis. Aš – ant stabdžių, ir jaučiu, kad jau verčiamės“, - pasakojo R.Binkis. Prokuroras buvo tikras, kad susidūrė su dviratininku, bet paaiškėjo, kad šis mįslingai dingo.

Avarijoje buvo sužaloti abu motociklu važiavę žmonės: R.Binkis dėl lūžusių dubens kaulų paguldytas į Panevėžio ligoninės Traumatologijos skyrių. Jį teko operuoti. Tos pačios ligoninės Neurochirurgijos skyriuje atsidūrė jo žmona, kuriai nustatytas galvos smegenų sutrenkimas.

Avariją sukėlęs dviratininkas pabėgo, jo asmenybė nustatinėjama. Gali būti, kad nuo dar rimtesnių traumų motociklininkų porą išgelbėjo tai, kad abu jie dėvėjo šalmus.

Prieš operaciją R.Binkis sakė, kad avarijos aplinkybės jam atrodo mistiškos. Jis prisipažino neatmetantis, kad įvykis galėjo būti susijęs su jo darbu, bet niekam apie tuos įtarimus nepranešė.

Prokuroras R.Binkis buvo pirmas, kuris pradėjo tirti rezonansinę bylą dėl Biržuose nušauto septyniolikamečio moksleivio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.