Paauglės santykius dėl vaikino aiškinosi tol, kol lūžo nosis

Liudininkų akivaizdoje smurtavusi septyniolikametė Telšių vaikų globos

Abi paauglės mokosi skirtingose klasėse ir gyvena skirtinguose kambariuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Abi paauglės mokosi skirtingose klasėse ir gyvena skirtinguose kambariuose.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 12, 2013, 8:08 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:27 AM

Regioninės Telšių ligoninės Priėmimo skyriuje mergaitei diagnozuotas nosies kaulo lūžis, suteikus pagalbą, ji išleista gydytis ambulatoriškai. Nepritapo Plungėje Nevarėnų seniūnijoje gyvenanti moksleivė Varniuose profesinėje mokykloje mokosi virėjos profesijos paslapčių, o ją sumušusi Vaikų globos namų auklėtinė mokslus pradėjo tik šių metų rugsėjį. Gali būti, kad smurtautojai teks atsisveikinti su šia mokykla, kurioje mokėsi padavėjos-barmenės amato. Sudėtingo charakterio mergina atvyko iš kitos mokymo įstaigos Plungėje, kur esą taip pat nepritapo.

Atsiprašymo nesulauksite Telšių regioninio profesinio mokymo centro neformaliojo švietimo organizatorė Sigutė Verikienė teigė, kad konfliktas tarp merginų įvyko dėl asmeninių priežasčių. Pedagogė apgailestavo, kad nepavyko vaikų sutaikyti. Kaltininkė buvo nepalenkiama, nepaisant pedagogų prašymų, kategoriškai atsisakė atsiprašyti nukentėjusiosios. Neoficialiai kalbama, kad valdiškuose globos namuose augančių vaikų supratimu atsiprašyti yra „ne lygis“, ten vyksta žiauri kova už būvį.

Nustebo net pareigūnai Policija surašė tarnybinį pranešimą aplinkybėms patikslinti. Neformaliojo švietimo organizatorė S.Verikienė sakė, kad profesinėje mokykloje tarp moksleivių žodinių konfliktų, kaip ir visur, pasitaikydavo, tačiau žiaurus fizinis smurtas prasiveržė pirmą kartą. Pasak pašnekovės, tą patvirtino ir stebėjosi atvykę konflikto tirti Telšių policijos pareigūnai. Bendrabutyje - 60 vaikų Telšių regioninio profesinio mokymo centre mokosi 356 moksleiviai, bendrabutyje nuolat gyvena 60 vaikų. Smurtu pasižymėjusi moksleivė nėra vienintelė Telšių vaikų globos namų auklėtinė, besimokanti Varniuose. Tačiau su kitais globos namų auklėtiniais tokių problemų nepasitaikė. Smurtas netoleruojamas Telšių regioninio profesinio mokymo centro neformaliojo švietimo organizatorė S.Verikienė aiškino, kad smurtas nei mokykloje, nei jos bendrabutyje netoleruojamas. Mokykloje egzistuoja mokinių drausminimo, nuobaudų skyrimo ir šalinimo iš mokyklos tvarka. Ta tvarka vadovaujantis bus sprendžiamas prasižengėlės likimas. S.Verikienės teigimu, paprastesniais atvejais iš pradžių moksleivis tarsi „glostomas“, vyksta pokalbis, vėliau - svarstymai. Svarstyti gali vaiko gerovės komisija, mokinių taryba, bendrabučio taryba, kraštutiniu atveju svarsto mokytojų taryba. Nustūmė pedagogę Šį incidentą bendrabutyje S.Verikienė pavadino ekstremaliu: „Tokių muštynių nėra buvę, kilo grėsmė moksleivės sveikatai.“ Jeigu moksleivio elgesys kelia realią ir akivaizdžią grėsmę kitam moksleiviui, tai toks moksleivis gali būti šalinamas iš mokyklos. Trečiadienio vakarą iš bendrabučio kambario peštynės su klyksmais persikėlė į koridorių, laimė, ten netoliese buvo suaugusieji. Atbėgusi socialinė pedagogė bandė išskirti mergaites, tačiau nesėkmingai. Vaikų globos namų auklėtinė grubiai šalin nustūmė moterį. „Tikimės toliau ramiai gyventi, kaip buvo iki šiol“, - baigiant pokalbį viltį išsakė neformaliojo švietimo organizatorė S.Verikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.