Varėnos tragedijos tyrime - naujos mįslingos detalės

Varėną ketvirtadienį sukrėtusios tragedijos tyrimas gali pažerti dar daugiau šiurpių detalių. Kodėl 36 metų Gintautas Eidukonis nužudė savo žmoną Renatą ir jų aštuonerių metų sūnų, o po kraupaus nusikaltimo pasikorė vonios kambaryje?  Tai išsiaiškinti mėginantys tyrėjai susiduria su naujomis mįslingomis aplinkybėmis, atvedusiomis į kruviną rugsėjo 12-osios naktį. 

Tragediją šiame Varėnos name tiriantiems pareigūnams kyla vis daugiau neaiškumų.<br>V.Balkūno nuotr.
Tragediją šiame Varėnos name tiriantiems pareigūnams kyla vis daugiau neaiškumų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Sep 13, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:45 AM

Panašu, kad iki lemtingo vakaro buvo ir daugiau konfliktų, o jauna šeima buvo atsidūrusi kažkokių piktavalių taikiklyje. Tiriama persekiojimo versija.

„Kai Gintautas nusipirko butą, vieną kartą jis prasitarė, jog juos kažkas terorizuoja, kad jie išsikraustytų iš to buto. Gintautas negalėjo pasakyti, kas taip elgiasi. Kažkas ne vieną kartą buvo išdaužę jo automobilio langus. Kai tik įsikėlė, per pirmą mėnesį jau išdaužė. Po to jo automobilis būdavo nuolatos apgadinamas“, – lrytas.lt portalui sakė artimai G.Eidukonį pažinojęs Varėnos gyventojas Romas.

Šiam vyrui pasirodė keista, kad per visą tą laiką, kai G.Eidukonis įsikraustė į naują butą, vis būdavo apgadinamas būtent jo, o ne kurių nors kitų kaimynų automobilis. 

„Jis taip pat pasakojo, kad naktimis kažkas trankydavo į duris. Atidarydavo duris – o ten nieko nėra, tuščia“, – pasakojo pašnekovas. Tokie išpuoliai vidury nakties kartodavosi labai dažnai. Apie terorą Gintautas pasipasakodavo draugams, tačiau pagalbos į policijos pareigūnus nesikreipė.

Kodėl atidėjo kelionę į pajūrį?

„Mes jį gerai pažinojome, todėl kalbėjomės su draugais ir pažįstamais. Čia tik dėl jo žmonos atsitiko kažkas baisaus. Sakė (artimieji ir draugai – red.), kad buvo pasižymėjusi. Pats to nemačiau, bet gandai yra. Su kuo tai (žmogžudystės – red.) susiję, neįsivaizduoju. Ar tai susiję su žmona, ar su tais keistais įvykiais, negaliu pasakyti“, – aiškino vyras.

G.Eidukonio draugas atkreipė dėmesį į vieną detalę – tą vakarą aplankęs bičiulius Gintautas turėjo išvažiuoti į Klaipėdą. Tačiau planai pasikeitė.

„Gal grįžęs namo, kažką rado ne taip? Nuomonių gali būti visokių, bet kaip iš tikro buvo – nežinia“, – sakė G.Eidukonio draugas.

Policijos pareigūnai galimo terorizavimo versijos ir kitos surintos medžiagos kol kas nekomentuoja - kaip ir kitų ikiteisminio tyrimo detalių. 

Bute – trys lavonai

Apie tai ką padarė savo namuose, G.Eidukonis pranešė broliui SMS žinute. Tragedijos vakarą Gintautas kartu su antroku sūnumi aplankė artimuosius ir draugus, gyvenusius Šarkininkų kaime Varėnos rajone.

Tą patį vakarą dar linksmai bendravęs, o po kelių valandų peiliu užbadęs žmoną ir miegantį sūnų, G.Eidukonis savo broliams parašė: „Nužudžiau žmoną bei vaiką, dabar einu pats pasikarti.“

Gavęs žinutę vienas G.Eidukonio brolis iš karto kreipėsi į policijos pareigūnus. Per neuždarytas balkono duris į butą patekęs ugniagesys-gelbėtojas išvydo kraują stingdantį vaizdą. Bute plieskė visos šviesos.

Moters kūnas buvo rastas kraujo klane, jis buvo nusėtas durtinėmis žaizdomis. Aštuonerių metų sūnus su durtine žaizda krūtinėje ir kakle aptiktas lovoje.

Vyras buvo pasikoręs vonioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.