Sulaikytas trečias įtariamasis dėl kraupaus moksleivės nužudymo

Sulaikytas trečiasis įtariamasis Dembavos moksleivės nužudymo byloje. Apie tai sekmadienį pranešė Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Šeštadienį buvo skelbta apie du sulaikytus asmenis, kurie įtariami pagrobę, išprievartavę ir automobilyje sudeginę septyniolikametę Panevėžio rajono gyventoją.

Mergina buvo pagrobta ir sudeginta šiame automobilyje "VW Passat".<br>R.Stundžienės nuotr.
Mergina buvo pagrobta ir sudeginta šiame automobilyje "VW Passat".<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 22, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:48 PM

Sulaikytasis, apie kurį anksčiau nebuvo skelbta, 1992 metais gimęs A.J., Panevėžio miesto gyventojas. Jis yra anksčiau šeštadienį sulaikyto J.J., kuris gimęs 1980 metais ir teistas 5 kartus (teistumai išnykę), brolis.

Dar  vienas sulaikytas įtariamasis – Panevėžio rajono gyventojas D.A., gimęs 1991 metais, anksčiau 4 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, narkotines medžiagas.

Panevėžio VPK viršinininko Rimanto Bobino teigimu, visi trys įtariamieji šeštadienį sulaikyti panašiu metu. Tačiau J.J. nėra įtariamas dėl nužudymo, jo vaidmuo nėra labai svarbus. 

Anksčiau pranešta, kad sudegintas automobilis registruotas ne tų dviejų asmenų, kurie buvo sulaikyti šeštadienį ir yra įtariami nusikaltimu, vardu. Policijos duomenimis, automobilis – žalios spalvos sedanas "Volkswagen Passat", buvo įsigytas vos prieš dvi dienas pagal žodinę sutartį iš kito rajono gyventojo.

Apie tai, kad yra pagrobta, išprievartauta ir kažkur vežama bagažinėje, šeštadienio rytą bendruoju pagalbos telefonu pranešė pati 17-metė moksleivė. Jos pirmojo skambučio Bendrasis pagalbos centras sulaukė šeštadienį, 7 val. 11 min. Iš viso ji su pareigūnais kalbėjo tris kartus.

Tačiau ji pati negalėjo pasakyti, kur yra vežama, o nustatyti jos buvimo vietos BPC negalėjo, nes ji skambino iš telefono be SIM kortelės.

Žiniasklaidoje pasklidusią žinią, esą, merginai prieš mirtį pavyko prisiskambinti giminaičiams, šeštadienį paneigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas. Jo teigimu, sukelti ant kojų policijos pareigūnai darė ką gali, išnaršė visą Dembavą, kurioje, kaip spėjo pati mergina, ji galėjo būti vežiojama. jai vėliau pasakius, kad grobikai žada ją nuskandinti, patruliai buvo pasiųsti prie artimiausių vandens telkinių. Tačiau žalios spalvos "Volkswagen Passat" ir pagrobtos merginos paieškos buvo bevaisės. 

Jau vėliau, 8 val. 16 min. bendruoju pagalbos telefonu pranešta apie miškelyje netoli "Spindulio" sodų bendrijos rūkstantį automobilį. Apie tai pranešė miško keliuku ėję žmonės. 

Pirmieji nuvykę į gaisravietę policijos patruliai bandė gesinti automobilį rankiniais gesintuvais, tačiau nesėkmingai. Ugnis numalšino į įvykio vietą atvykę ugniagesiai-gelbėtojai. Užgesinus automobilį, jo bagažinėje rastas merginos kūnas.

Moksleivės nužudymas sukrėtė ne tik Dembavą, bet  ir visko mačiusius pareigūnus.

BPC vadovai kalba apie sistemos ydą, kai neįmanoma nustatyti skambinančiojo buvimo vietos, jeigu telefone nėra SIM kortelės. Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas užsiminė, kad pirmadienį reikalaus BPC vadovų atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.