Kūdikio netekęs tėvas: „Kretingos ligoninėje užduso mažiausiai 6 vaikai“

Skaudi nelaimė Kretingos ligoninėje, kai užduso ką tik gimęs kūdikis, privertė į praeitį sugrįžti prieš 9 metus toje pačioje ligoninėje sūnų praradusią porą iš Gargždų. Žinia apie Kretingos ligoninėje užgesusią kūdikio gyvybę Antanui Rumšai priminė jo paties šeimos tragediją. „Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad vyras ieško atsakymo, kada šioje ligoninėje nebemirs naujagimiai. Provincijos gydytojų kompetencija abejoja ir jo žmona Diana.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Butkienė

2013-09-26 19:13, atnaujinta 2018-02-21 18:21

Aiškėja, kad Kretingos ligoninėje kūdikio netekusi 23-ejų metų plungiškė gimdymo skyriuje praleido net 30 valandų.

Nors moteris tikina, kad reikalavo cezario pjūvio, tačiau medikai neskubėjo. Cezario pjūvis atliktas, kai vaikas pradėjo silpti. Kūdikio išgelbėti nepavyko.

Plungiškės nelaimė smarkiai sukrėtė Dianą ir Antaną Rumšas. Jie prieš devynerius metus toje pačioje ligoninėje panašiomis aplinkybėmis prarado sūnų.

Kretingos ligoninėje kūdikį praradusi plungiškė mano, kad taip atsitikti galėjo dėl ilgo gimdymo. Teismas nustatė, kad Rumšų kūdikis taip pat užduso.

Anot A.Rumšos, gydytojai prieš gimdymą tikrino jo žmonos ir vaisiaus būklę ir viskas atrodė gerai, nebuvo jokių komplikacijų. „O vaikas gimė negyvas. Gydytojai paaiškino, kad tai - patologija. Medikai sudegino placentą, nors ją turi saugoti 10 metų“, - kalbėjo gargždiškis.

Ir plungiškės, ir D.Rumšienės gimdyme dalyvavo akušerijos ginekologijos skyriaus vedėja Dalytė Opulskienė. Nelaimės moters iš kėdės neišvertė. Prieš 9 metus buvo nuteista ir darbo neteko D.Opulskienės pavaldinė.

Kretingos ligoninės vyr.gydytojos pavaduotojas Vidmantas Jurgaitis teigia, kad tokia nelaimė gali atsitikti kiekvienam ir gydytojų kaltės neįžvelgia.

Kretingos medikai, prieš devynerius metus mynę teismo slenksčius dėl Rumšų nelaimės, dabar pareigūnams turės aiškintis dėl 23-ejų plungiškės nesėkmingo gimdymo. Mat po moters skundo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sveikatos apsaugos ministras žada spręsti Kretingos ligoninės gimdymo skyriaus likimą.

A.Rumšo teigimu, per devynerius metus Kretingos ligoninėje užduso ar užspringo 6 kūdikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.