Žudomą dembaviškę ir pareigūnų ekipažą skyrė vos keli kilometrai

Tragedijai Dembavoje, kai automobilio bagažinėje buvo gyva sudeginta nepilnametė, galbūt buvo galima užbėgti už akių, nes vienas pareigūnų ekipažas buvo visai šalia nelaimės vietos. Tačiau Bendrajam pagalbos centrui nepajėgiant nustatyti tikslios vietos, pareigūnai pasmerktos 17-metės nerado, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Garalevičiūtė

2013-09-27 18:02, atnaujinta 2018-02-21 17:29

Kol bagažinėje uždaryta septyniolikmetė iki paskutinio atodūsio šaukėsi pagalbos, ji buvo visiškai pašonėje. Paviešinti Panevėžio policijos įrašai rodo, kad iš šeštadienio rytą dirbusių keturių ekipažų vienas tuo metu buvo prie Velžio kaimo - visai šalia jo yra Keravos sodai, kur ir įvyko nusikaltimas. Paaiškėjo, kad policiją ir žudomą merginą tuo metu skyrė vos du su puse kilometro.

Tačiau bendrajam pagalbos centrui nesugebėjus nustatyti tikslios merginos vietos, netoli jos buvę ir išgelbėti galėję pareigūnai ėmė važiuoti priešinga puse - į Dembavą. Mat į BPC paskambinusi 17-metė paminėjo būtent Dembavą.

„Ypatingą dėmesį skirkite Dembavos apylinkėms. Visur išmaišykit. Atkreipkit dėmesį į žalios spalvos „Passat“, ypač prie kokio nors vandens telkinio“, - savo kolegoms nurodymus duoda policijos pareigūnas.

„Visi laisvi ekipažai važiuokit į Dembavą. Mergina pasakojo, kad kurį laiką važiavo žvyruotu keliu. Po to kurį laiką pavažiavo asfaltuotu keliu. O dabar vėl važiuoja kažkokiu žvyruotu, nelygiu keliu“, - kalba policininkas.

„Nuo Velžio iki Dembavos pravažiavom, nieko nepastebėjom“, - praneša ekipažas.

Netrukus bergždžiai, už 10 kilometrų nuo nelaimės vietos zujančius pareigūnus pasiekė žinia apie degantį automobilį Keravos sodose. Šalia jų pareigūnai buvo prieš tai.

Atvykę į įvykio vietą, pareigūnai pamatė liepsnojantį automobilį, kuris tapo jaunos merginos karstu.

Tos pačios dienos popietę buvo sulaikyti du šiuo kraupiu nusikaltimu įtariami asmenys – 33 metų, 5 kartus teistas už vagystes ir nusikaltimus, susijusius su narkotikais panevėžietis Julius Jokubaitis ir 22 metų Panevėžio rajono gyventojas Deividas Antanaitis, 4 kartus teistas už viešosios tvarkos pažeidimus. Pareigūnai juos sulaikė laukuose, skirtingose vietose.

Po žiaurios nepilnametės mirties aiškėja, kad apie trukdžius perduodant duomenis bendrajam pagalbos centrui buvo žinoma nuo pat pirmos dienos, tačiau per aštuonerius metus niekas neišspręsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.