Žmona naktį rašė, kaip nužudė savo sutuoktinį

Kriminalistų sulaikyta kaunietė iš pradžių atkakliai neigė nužudžiusi vyrą, bet prispirta įrodymų viską išdėstė popieriaus lape, kurį rytą įteikė nusikaltimo aplinkybes tiriantiems policijos pareigūnams.

Kaunietė aiškino, jog tarp jų su sutuoktiniu vakare kilo konfliktas. Smarkiai susijaudinusi ji pačiupo peilį ir dūrė vyrui į krūtinę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaunietė aiškino, jog tarp jų su sutuoktiniu vakare kilo konfliktas. Smarkiai susijaudinusi ji pačiupo peilį ir dūrė vyrui į krūtinę.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 1, 2013, 8:05 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:24 PM

Kauno „Žiburio” pagrindinėje mokykloje fizinio lavinimo mokytoju dirbusio 52 metų Raimundo Gvazdinsko kūnas Jūžintų gatvėje esančiame šeimos name buvo aptiktas sekmadienį apie 23 val. 20 min.

Vyriškis mirė nuo dūrio peiliu į krūtinę, rašo „Lietuvos rytas".

Pateikė neįtikinamą versiją

Nužudytojo našlė, vienoje telekomunikacijų įmonėje dirbanti 48 metų Žaneta Gvazdinskienė, iš pradžių aiškino, kad sutuoktinis į namus grįžo jau sužalotas, sukniubo ir netrukus mirė.

Kriminalistams tokia versija neatrodė įtikinama, nes šalia kūno aptiktas nusikaltimo įrankis – peilis. Abejonių kėlė aplinkybė, kad sunkiai sužalotas žmogus dar galėjo pareiti namo.

Tyrėjai nutarė sulaikyti moterį. Įvykio metu namuose buvo abu sutuoktinių vaikai – 26-erių duktė ir 13 metų sūnus, bet jie negalėjo suteikti vertingų žinių apie nelaimę.

Po konflikto – dūris

Pirmoji įtariamosios apklausa baigėsi gerokai po vidurnakčio, o areštinėje atsidūrusi moteris vėliau raštu išdėstė visas įvykio aplinkybes.

Kaunietė aiškino, jog tarp jų su sutuoktiniu vakare kilo konfliktas. Smarkiai susijaudinusi ji pačiupo peilį ir dūrė vyrui į krūtinę.

Įtarimai Ž.Gvazdinskienei pareikšti dėl nužudymo, bet prokurorai neatmeta, kad įvertinus visas aplinkybes jie gali būti pakeisti.

Mėgo kilnoti taurelę

„Niekaip negalime atsitokėti po šio įvykio, tai – smūgis visai mokyklos bendruomenei”, – kalbėjo „Žiburio” pagrindinės mokyklos direktorė Birutė Balčiūnienė.

R.Gvazdinskas šioje mokykloje dirbo apie du dešimtmečius, priekaištų dėl darbo vadovybė jam niekada neturėjo.

Vyriškis labai domėjosi futbolu, anksčiau žaidė Kauno „Atleto”, „Inkaro”, „Kelininko” komandose, kelerius metus treniravo vaikus „F.B.K. Kaunas” klube.

Futbolo treniruotes lankė ir mokytojo paauglys sūnus.

Pasak šeimą pažinojusių žmonių, dažniausiai konfliktai kildavo dėl vyriškio pomėgio kilnoti taurelę, tačiau kivirčai nevirsdavo smurtu – policijos pareigūnams šeimos namų adresas nebuvo žinomas.

Ar kolegos nepastebėjo šios silpnybės, nežinojo apie kitus pedagogą slegiančius sunkumus?

„Pernelyg nesidomėjome, kas vyksta mokytojo gyvenime užvėrus mokyklos duris, o jis pats nekalbėjo apie užgriuvusius rūpesčius”, – sakė mokyklos direktorė B.Balčiūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.