Bėglei N.Venckienei – byla ir dėl šmeižto

Iš Lietuvos pabėgusiai Seimo narei Neringai Venckienei ketinama pareikšti įtarimus dėl jos buvusio kolegos Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus šmeižimo, rašo „Lietuvos rytas“.

Nustatyta, kad N.Venckienė buvo J.Furmanavičiaus šmeižto iniciatorė.
Nustatyta, kad N.Venckienė buvo J.Furmanavičiaus šmeižto iniciatorė.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 2, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:24 PM

Pagaliau baigta tirti prokuratūros ilgai mėtyta byla dėl iš pradžių pedofilu išvadinto, o vėliau nužudyto Kauno apygardos teismo teisėjo J.Furmanavičiaus šmeižimo.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs Vilniaus miesto apylinkės prokuroras Valdemaras Baranauskas kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį, kad jis prašytų Seimo panaikinti N.Venckienės teisinę neliečiamybę.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad N.Venckienė buvo J.Furmanavičiaus šmeižto iniciatorė.

Nors buvusi teisėja aiškino, kad apie tai, jog J.Furmanavičius kartu su Andriumi Ūsu tariamai tvirkino jos dukterėčią, ji sužinojo iš spaudos, jos parodymus paneigė kiti liudytojai, ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga.

Šio tyrimo metu buvo apklausta nemažai J.Furmanavičiaus ir N.Venckienės kolegų, nužudyto teisėjo draugų.

Vyras jiems guodėsi, kad yra ne tik šmeižiamas, bet ir sekamas. Esą N.Venckienė akių nuo jo nenuleidžia teisme, o jos brolis Drąsius Kedys, kuris teisėją šaltakraujiškai nušovė 2009 metų spalio 5 dieną, seka jį prie namų.

Nustatyta, jog J.Furmanavičius niekada nebuvo susitikęs su teismo visiškai išteisintu A.Ūsu, niekada nėra matęs Laimutės Stankūnaitės dukters, kurios tvirkinimu jį kaltino kabineto teismo rūmuose kaimynė.

Mergaitė teigė, kad J.Furmanavičiaus nuotrauką, ištrauktą iš teismų puslapio internete, jai parodė teta.

„Šitas šitas šitas”, – kelis kartus į nuotrauką pirštu bedė N.Venckienė. „Šitas”, – po penkto ar šešto klausimo atsakė vaikas.

Dėl šmeižto į prokuratūrą kreipėsi pats J.Furmanavičius. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas tik jo mirties dieną.

Šmeižtui nesiliaujant teisėjo seserys pareikalavo atnaujinti po brolio mirties nutrauktą tyrimą, nors prokuratūra joms ne kartą siūlė su šmeižikais aiškintis privataus kaltinimo tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.