Sukčiai pasinaudojo automobilyje sudegintos merginos tragedija

Šalies visuomenę sukrėtė rugsėjo 21 dienos rytą padarytas nusikaltimas.

Visą Lietuvą sukrėtusia tragedija nusprendė pasinaudoti piktavaliai.<br>lrytas.lt fotomontažas
Visą Lietuvą sukrėtusia tragedija nusprendė pasinaudoti piktavaliai.<br>lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Oct 2, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:00 PM

Šalies visuomenę sukrėtė rugsėjo 21 dienos rytą padarytas nusikaltimas.

Du jauni vyrai išprievartavo septyniolikametę Dembavos kaimo gyventoją Eveliną D. Savo auką jie įmetė į automobilio bagažinę ir vežė neaiškia kryptimi.

Bagažinėje gulėdama mergina sugebėjo prisiskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą. Evelina D. pasakė, kad du nepažįstami skriaudikai ją žadėjo paskandinti.

Nors su BPC darbuotoja mergina bendravo gerą pusvalandį, nepavyko nustatyti, kuria kryptimi važiuoja automobilis su pagrobta mergina. Nusikaltėliai Velžio seniūnijoje šalia Keravos kaimo esančiame miške sudegino automobilį kartu su jo bagažinėje buvusia mergina.

Kol kas neišsiaiškinta, kiek dienų praėjus po šio nusikaltimo sukčiai sumanė pasipelnyti iš sudegintos nepilnametės šeimos tragedijos. Jie ėmė rinkti aukas, esą skirtas nužudytos merginos tėvams.

Dėl šio sukčiavimo Panevėžio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nustatyta, kad pagalbos prašymas buvo paskleistas socialiniame tinkle. Žinoma, kad į jį jau spėjo atsiliepti ne vienas žmogus. Tačiau kol kas tikslus apgautųjų skaičius dar nežinomas.

Tragedijos sugraudinti žmonės, išreikšdami savo palaikymą ir užuojautą nukentėjusiai šeimai, į nurodytą sąskaitą pervedė pinigų. Žinoma, kad tai nėra didelės sumos - nuo 10 iki 50 litų.

Įtarimas, kad sudegintos merginos šeimos tragedija gali naudotis sukčiai, kilo vienai aukotojai. Pervedusi pinigų, moteris suabejojo, ar jos parama teks tiems, kuriems skirta.

Panevėžio pareigūnai ėmė tirti šį sukčiavimo atvejį. Jie kreipėsi pagalbos į visuomenę. Prašoma, kad žmonės, atsiliepę į kvietimą aukoti pinigų nužudytosios Evelinos D. šeimai, paskambintų į Panevėžio policiją telefonais 8 45 503362 arba 8 45 503380.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.