Žudynių išgąsdinti taksistai meta darbą

„Po Vytauto nužudymo taksistai nebenori dirbti mano firmoje. Jie jaučiasi nesaugiai, nes mano, kad suimtas tik vienas žudikas, o kiti – laisvėje”, – ištarė Kaišiadorių verslininkas Algimantas Radvila.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 3, 2013, 8:01 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:28 PM

Iki šiol neaišku, ar „Radvilos taksi” dirbusį 58 metų kaišiadoriškį Vytautą Kanapicką užpuolė ir peiliu mirtinai subadė vienas asmuo.

Neatmetama, kad užpuolikų galėjo būti daugiau, rašo „Lietuvos rytas”.

Kol kas suimtas tik krašto apsaugos savanoris 21 metų Justinas Maciulevičius. Jo draugas 19 metų Edvinas Čėsna praėjusią savaitę iš areštinės buvo paleistas, bet liko įtariamuoju.

Dar liko daug mįslių

Teisėsaugai du skirtingi šaltiniai patvirtino, kad rugsėjo 26-osios naktį taksi automobilyje kartu su J.Maciulevičiumi ir V.Kanapicku buvo trečias žmogus – Kaišiadorių technologijų ir verslo mokyklos auklėtinis E.Čėsna.

Po V.Kanapicko nužudymo taksi automobilis važiavo Žaslių apylinkėse gyvenančio E.Čėsnos namų link.

Tačiau telefono skambučių išklotinės, liudytojų parodymai ir kiti duomenys leidžia manyti, kad šis vaikinas gali būti nekaltas.

Anot E.Čėsnos, nusikaltimo metu jis buvo savo namuose Mančiūnų kaime.

„J.Maciulevičius aiškino, kad taksi važiavo tik jis ir V.Kanapickas. Kol nėra neginčijamų įrodymų, kad prie nužudymo prisidėjo E.Čėsna, jaunuolis bus laisvėje”, – teigė prokuroras Vytautas Gataveckas.

Jei tyrimo metu išaiškės, kad automobilyje arba ant jaunuolio rūbų yra E.Čėsnos kraujo, DNR, pirštų atspaudų, jis bus iš karto suimtas.

Versija kelia abejonių

„Niekas iš taksistų netiki, kad Vytautą užpuolė vienas jaunuolis. V.Kanapickas buvo fiziškai stiprus vyras ir nuo vieno užpuoliko būtų pajėgęs apsiginti.

J.Maciulevičius pasakojo, kad juodu išlipo į lauką parūkyti.

Šie žodžiai kelia juoką. Mūsų vežėjai yra labai budrūs. Jie naktį tikrai netraukia dūmo su klientais, juolab išgėrusiais”, – suimtojo versija stebėjosi „Radvilos taksi” savininkas A.Radvila.

Nuslėpė savo sėbrą?

J.Maciulevičius aiškino, kad, lauke subadęs taksistą, jis sėdo į automobilį, o auką paliko gulinčią šalia žvyrkelio.

Toje vietoje buvo matyti daug taksisto kraujo pėdsakų.

„Jei žudikas dūrė peiliu keliasdešimt kartų, jo drabužiai taip pat turėjo būti kruvini.

Kaip jis galėjo vairuodamas nepalikti kraujo mašinos salone? Girdėjau iš pažįstamų kriminalistų, kad automobilyje nerasta kraujo.

Po avarijos galinės sėdynės jau neužsifiksuoja. Ar neišaiškės, kad prie vairo sėdėjo kas nors kitas, o J.Maciulevičius susirangė ant galinės sėdynės, užmetęs ant jos užtiesalą?” – svarstė buvęs V.Kanapicko darbdavys.

Pasak prokuroro V.Gatavecko, tamsių dėmių automobilio salone vis dėlto buvo aptikta, bet dar neaišku, ar tai yra kraujas.

Taksistams – nesaugu

Po žiauraus nusikaltimo iš darbo panoro išeiti visi keturi A.Radvilos įmonės taksistai. Vežėjai įsitikinę, kad J.Maciulevičius jų bendradarbį nužudė ne vienas.

Taksi darbuotojai baiminasi, kad laisvėje likę suimto jaunuolio sėbrai juos gali užpulti ateityje.

Jei šie vyrai bus atleisti, Kaišiadoryse iš viso neliks taksi įmonių.

Prieš pusmetį šiame mieste savo veiklą nutraukė taksi bendrovės savininkas Vytautas Žukauskas. Kaišiadoriškis prisipažino, kad ir anksčiau jam teko gintis nuo peiliais ginkluotų keleivių.

Motina nerado kruvinų rūbų

„Mano sūnus negalėjo taip pasielgti. Jis buvo ne vienas, su dviem draugais. Gaila, negirdėjau, kai Justinas parėjo namo”, – ištarė J.Maciulevičiaus motina Dalia Maciulevičienė.

Moteriai ryte nubudus, į duris pasibeldė policininkai. Pareigūnai prikėlė iš lovos vaikiną ir jį išsivedė. Paskui D.Maciulevičienė būste ieškojo kruvinų sūnaus rūbų, bet nerado.

J.Maciulevičiaus peilį kriminalistai aptiko prie apvirtusios taksi mašinos, kuria jis bandė pabėgti.

Ar suimtasis papasakojo visą tiesą?

* Taksistas V.Kanapickas buvo nužudytas rugsėjo 26-ąją apie 2 valandą nakties. Jo kūnas paryčiais rastas 5 kilometrai nuo Kaišiadorių esančio Stasiūnų kaimo apylinkėse.

* Kol kas nusikaltimo paveiks-lą galima atkurti tik remiantis Kaišiadorių paukštyno darbininko J.Maciulevičiaus versija.

* Jis teigė rugsėjo 25-osios vakarą Kaišiadoryse girtavęs su dviem savo draugais, bet šioje kompanijoje E.Čėsnos nebuvo.

* Vaikinai trise išgėrė aštuonis litrus stipraus alaus, įtariama, kad jie vartojo ir kvaišalus.

* Po vidurnakčio trijulė esą išsiskirstė, o J.Maciulevičius grįžo į savo namus Algirdo gatvėje.

* Po pusvalandžio jaunuolis išėjo į lauką pasiėmęs ilgą karišką peilį. Jis išsikvietė taksi ir atvykusiam V.Kanapickui pareiškė norintis pasivažinėti po Kaišiadorių apylinkes.

* Kelyje Stasiūnai–Kriaučiškės tarp rūkančių taksisto ir keleivio kilo ginčas. J.Maciulevičiui pareiškus, jog eina nusišlapinti, taksistas nenorėjo jo išleisti, nes įtarė, kad vaikinas pabėgs nesumokėjęs pinigų.

* Įsiutęs J.Maciulevičius stvėrė peilį ir taksistui dūrė 31 kartą. Daugiausia sykių smogta į galvą ir krūtinę.

* Žudikas atidarė taksisto rankinę, kurioje buvo 210 litų. Tačiau pinigų jis nerado.

* Palikęs kūną šalikelėje, teisės vairuoti neturintis vaikinas sėdo į taksi, bet kelyje Kaišiadorys–Žasliai sukėlė avariją – mašina nusirito į griovį.

* Išlipęs iš mašinos J.Maciulevičius nubėgo į savo namus ir atsigulė. Apie 9 valandą ryto jį sulaikė kriminalistai.

* Šaulių sąjungai priklausantis vaikinas iš pradžių savo kaltę neigė – esą taksi iškvietė praeiviai, kuriems jis buvo paskolinęs savo telefoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?