Laidojimo bendrovių kova pareigūnus atvedė į nelegalų morgą

Klaipėdoje kova dėl žmonių palaikų vienos laidojimo įmonės savininkui baigėsi areštinėje. Pareigūnai įtaria, kad verslininkas Liudas Statkus su bendrininku pasisavindavo valstybės išmokas, skirtas benamiams ar giminių neturintiems asmenims laidoti, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Buitkienė

Oct 10, 2013, 6:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:55 AM

Tokius žmones Klaipėdoje laidoti turėjo ne pareigūnų akiratyje atsidūrusio L.Statkaus įmonė, o kita, kuri laimėjo konkursą.

Tačiau L.Statkui sukti verslą ir gauti mirusių vienišų žmonių kūnų netrukdė net tai, kad jis laiką leido už grotų.

Prokuroras Aidas Giniotis kelia versiją, kad asmenys apsimesdavo benamių ar vienišų velionių giminaičiais ir taip pasisavindavo socialines išmokas.

Mirusių benamių ar vienišų žmonių kūnus tiria teismo medicinos tarnyba. Klaipėdos verslininkui jų gauti galėjo padėti taip pat prokurorų akiratyje atsidūręs teismo medicinos ekspertas Vidmantas Armonas.

Teismo ekspertu anksčiau dirbo ir pats verslininkas L.Statkus. Prokurorai V.Armono ir L.Statkaus ryšio kol kas nekomentuoja.

Narpliojant L.Statkaus laidojimo įmonės veiklą paaiškėjo, kad jis išnuomotame garaže ne tik laikė laidojimo reikmenis. Įtariama, kad čia veikė ir nelegalus morgas.

Negana to, mėnesį už grotų praleisiantis verslininkas L.Statkus įtariamas sudeginęs konkurentų mikroautobusą mirusiems vežti.

Verslininkas bet kokius įtarimus neigia. „Jeigu aš sudeginčiau konkurentų autobusą, jie gautų draudimo išmokas ir turėtų finansinę naudą, sustiprėtų“, – sako L.Statkus. Pareigūnai įtaria, kad automobilį padegė L.Statkaus pasamdyti nusikaltėliai. Teisėsaugos atstovai teigia, kad konkurentų turtas buvo naikinamas ar sugadintas ne kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.