Žvėrinčius patyrė piktavalių išpuolį – atlapoti aptvaro vartai

Telšių rajone, Laukstėnų kaime, įsikūręs žvėrinčius sulaukė piktavalių žmonių išpuolio.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 10, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:23 AM

Trečiadienį ryte pro šį unikalų minirezervatą važiavęs eigulys pastebėjo atvirus aptvaro vartus.

Paaiškėjo, kad vartai, per kuriuos į laisvę galėjo ištrūkti žvėrinčiuje laikomi žvėrys, atverti nulaužus jų spyną.

Kiek žvėrių galėjo pabėgti, dar tikslinama.

Žvėrinčiaus prižiūrėtojas Petras Dabrišius patikino, kad grėsmės žmonėms dėl galimo žvėrių pabėgimo nekilo. Ir žvėrinčiaus pažiba lokys Timofejus, ir čia gyvenančios lūšys liko savo aptvaruose.

Iš aptvaro, kurio vartus atvėrė piktavaliai, galėjo pabėgti jame laikyti danieliai ir muflonai.

Atvertame penkiolikos hektarų plote ganėsi dešimt danielių ir aštuoni muflonai. Kiek jų liko, paaiškės žvėris suskaičiavus.

Be jau minėtų danielių ir muflonų, prieš dvylika metų įkurtame ir gausiai žmonių lankomame žvėrinčiuje šiuo metu auga 12 lūšių, 3 didieji apuokai, 10 vilkų, 8 šernai, viena stirna ir šio minirezervato įžymybė – 14 metų lokys Timofejus.

Gyvūnai įkurdinti keliuose aptvaruose, kurių bendras plotas siekia apie 30 hektarų. Stebėti gyvūnus žvėrinčiaus lankytojai gali iš čia įrengtų apžvalgos aikštelių.

Dėl išpuolio išgyvenantis žvėrinčiaus prižiūrėtojas P.Dabrišius sakė, kad anksčiau tokių incidentų nepasitaikė. Apie nulaužtą aptvaro vartų spyną pranešta policijai. Jei paaiškėtų, kad aptvare trūksta žvėrių, būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Portalui lrytas.lt P.Dabrišius sakė nenumanąs, kas galėjo išlaužti spyną ir atverti aptvaro vartus, šalia kurių visada buvo įpratę ganytis ir danieliai, ir muflonai.

Žvėrinčiaus prižiūrėtojas tikino, kad priešų neturi, tačiau užsiminė apie nesutarimus, kurie dėl keliamo triukšmo buvo kilę su greta esančios kaimo turizmo sodybos prižiūrėtoju.

Dėl savaitgaliais iš šios sodybos per pokylius kylančio triukšmo, kuris trikdo žvėrinčiaus gyventojus, P.Dabrišius yra kreipęsis į policiją. Prieš mėnesį ši problema buvo svarstyta Telšių apskrities vyriausiame policijos komisariate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.