Buvęs policininkas už grotų atsidūrė dėl gesto

Buvęs Klaipėdos apskrities policininkas 32-ejų Žilvinas Ukockis suimtas net neįpusėjus teismo procesui, kuriame jis ir dar du pareigūnai kaltinami piktnaudžiavimu tarnyba, sukčiavimu, melagystėmis, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Oct 21, 2013, 7:23 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:10 AM

Policininkų bylą neseniai vėl atvertęs Klaipėdos apygardos teismas sulaukė prokurorų prašymo Ž.Ukockį izoliuoti nuo visuomenės, nes jis esą mėginęs paveikti vieną liudytoją.

Klaipėdietis buvo suimtas teismo salėje. Leista jį laikyti už grotų tris mėnesius.

Mėgino paveikti liudytoją?

Ž.Ukockiui ir buvusiam jo viršininkui 42-ejų Edmundui Tautavičiui, kuris vadovavo Klaipėdos apskrities policijos Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriui, pareikšti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Sukčiavimu, melagingais pranešimais kaltinamas dar vienas pareigūnas – Šilutės rajono kriminalinės policijos viršininkas 43-ejų Artūras Rimkus.

Klaipėdos apskrities gyventojas 56 metų Viktoras Murašovas kaltinamas vykdęs neteisėtus šių policininkų nurodymus.

Nė vienas teisiamųjų, kuriuos neblogai pažįsta pajūryje siautėjančios mašinvagių gaujos, jiems inkriminuojamų nusikaltimų nepripažįsta, teigia, esą juos išgalvojo prokurorai.

Paskutiniame teismo posėdyje klaipėdietis prokuroras Donatas Blinstrubis pareiškė, jog Ž.Ukockis galbūt mėginęs paveikti kai kuriuos liudytojus, vienaip ar kitaip įsipainiojusius į nusikaltimus, kuriais kaltinami policininkai. Paprašyta suimti Ž.Ukockį.

Iš teismo salės – į areštinę

Kiek anksčiau vienas teisme jau liudijęs asmuo pareiškė ikiteisminio tyrimo metu sulaukęs grasinimų ir net buvęs sumuštas. Jis įtaria, kad išpuolį galėjo organizuoti į teisiamųjų suolą sėdę pareigūnai, siekdami išsisukti nuo kaltinimų.

Po pastarojo posėdžio teisėsaugininkai pastebėjo, kad Ž.Ukockis tam pačiam prieš jį liudijusiam vyrui koridoriuje parodė kažkokį keistą gestą, kurį galima suprasti ir kaip galimą grasinimą.

„Po šio incidento paprašiau Ž.Ukockiui skirti griežtesnę kardomąją priemonę – apriboti jo laisvę.

Yra ir daugiau duomenų, leidžiančių manyti, kad jis bandė paveikti liudytojus”, – kalbėjo valstybinį kaltinimą reiškiantis Klaipėdos prokuroras D.Blinstrubis.

Išklausius proceso dalyvių kalbų Ž.Ukockis buvo suimtas teismo salėje. Nelaisvėje jis turės praleisti tris mėnesius.

Ne vagystė, o akių dūmimas

A.Rimkus kaltinamas tuo, kad siekdamas naudos esą mulkinęs draudimo bendrovę „Swedbank lizingas” – melagingai pranešė policijai apie iš jo Šilutėje pagrobtą automobilį BMW X5.

Dėl šio išgalvoto įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Patikėję žiniomis apie fiktyvią vagystę, draudikai A.Rimkui sumokėjo daugiau nei 29 tūkst. litų išmoką.

Šilutiškiui kolegai padėjo E.Tautavičius, pasitelkęs į pagalbą savo pavaldinį Ž.Ukockį. Pareigūnų įveltas į nusikaltimą V.Murašovas neva pagrobtą A.Rimkaus BMW X5 slėpė Klaipėdos rajono Kalnuvėnų kaime esančiame angare. Ten buvo laikoma ir daugiau tariamai pavogtų policijos ieškomų mašinų. Tarp jų – ir E.Tautavičiaus „Audi”.

Pareigūnų užkulisinę veiklą narplioję tyrėjai mano, kad A.Rimkus ir E.Tautavičius susitarė inscenizuoti BMW vagystę, kad savininkas galėtų išvengti privalomų prievolių ir gauti draudimo išmoką.

Gavęs BMW raktelius E.Tautavičius esą pasirūpino, kad automobilis būtų paslėptas Kalnuvėnų kaime nuomojamame metaliniame V.Murašovo angare.

Laukia, ką pasakys liudytojai

Bendrininkus stebėję, jų telefono pokalbių slapta klausęsi tyrėjai išsiaiškino, kaip E.Tautavičius ir Ž.Ukockis naikino nusikalstamos veiklos pėdsakus – V.Murašovui ir dar dviem vyrams liepta sudaužyti automobilių langų stiklus, pašalinti detalių identifikavimo numerius.

Išardytų mašinų detalės buvo laikomos įmonės „Autodoras” aikštelėje.

Pajutę, kad kolegos jau kai ką įtaria, mina jiems ant kulnų, vagysčių inscenizuotojai skubėjo atsikratyti įkalčių, bet nesuspėjo – kriminalistai sulaikė „Autodoro” aikštelėje išardytas detales į automobilį „Mercedes-Benz Sprinter” kraunančius jų pagalbininkus.

Kaltinamieji atsisakė teikti parodymus teisme, kol bus apklausti visi liudytojai, išklausyti slapti telefono pokalbių įrašai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.