Ant sukčių jauko moteris užkibo ieškodama darbo

Aukų ieškantys telefoniniai sukčiai nestokoja išradingumo – Radviliškyje nuo aferistų nukentėjo laikraštyje rastą darbo skelbimą perskaičiusi 61 metų moteris.

Pasinaudojus iš radviliškietės išviliotais elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis jos vardu buvo paimtas 750 litų kreditas.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Pasinaudojus iš radviliškietės išviliotais elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis jos vardu buvo paimtas 750 litų kreditas.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 22, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:05 PM

Į policiją kreipusis radviliškietė paaiškino, kad nuo telefoninio sukčiaus galėjo nukentėti dar vasarą.

Moteris prisiminė, kad susidomėjusi laikraštyje rastu skelbimu, kad ieškomas žmogus, galintis prižiūrėti senyvo amžiaus vyriškį, paskambino skelbime nurodytu numeriu.

Telefonu atsiliepęs senyvo amžiaus vyriškio sūnumi prisistatęs sukčius radviliškietei pasakė, kad pinigai už darbą jai būtų pervedami iš tėvo pensijos ir paprašė padiktuoti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Nieko blogo nepagalvojusi moteris šiuos duomenis padiktavo. Gan greitai susivokusi, kad galėjo tapti telefoninių sukčių auka, radviliškietė suskubo kreiptis į banką ir paprašė užblokuoti jos sąskaitą.

Po to moteris išvyko dirbti į užsienį, o sugrįžusi namo rado pranešimą, kad jos vardu iš UAB „SMS Credit“ paimta 750 litų paskola.

Supratusi, kad šią paskolą dar iki užblokuojant sąskaitą sugebėjo paimti ją apmulkinęs sukčius, radviliškietė pirmadienį kreipėsi į policiją.

Gavę nukentėjusiosios pareiškimą pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.