Apvogti ūkininkai karves melš rankomis

Skuodo rajono ūkininkai buvo priversti prisiminti senas dienas ir karves melžti rankomis – per vieną dieną be melžimo aparatų vagys paliko net 4 rajono ūkininkus.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Oct 22, 2013, 7:52 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:17 PM

„Ganyklose prie elektrinių piemenų prijungti akumuliatoriai vagiami dažnai, bet kad dingtų ir karvių melžimo aparatas – dar nėra buvę”, – stebėjosi Pašilės kaime gyvenantis Skuodo rajono ūkininkas Valdas Tamoševičius. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Augzelių kaime esančioje ganykloje benzininio melžimo aparato jis neberado praėjusį penktadienį. Išplėšę atviros melžimo aikštelės duris vagys išnešė viską – net pusmaišį miltų, kuriais buvo šeriamos melžiamos karvės.

Iš viso ūkininkas patyrė pustrečio tūkstančio litų žalą. Iš ryto 7 karves jo žmonai teko melžti rankomis.

Vėliau gyvuliai suginti į tvartą, kuriame yra elektrinis melžimo aparatas.

Dyzelinio melžimo aparato neberado ir šalia V.Tamoševičiaus ganyklą turintis kitas kaimo ūkininkas. Jis taip pat savo keliolika karvių dabar priverstas laikyti uždarame tvarte, nes tik ten jas galima pamelžti.

Tą pačią dieną dar du melžimo aparatai buvo pavogti iš Luknių ir Kuksinės kaimuose esančių ūkininkų ganyklų. Žmonių nuostoliai siekia iki 4 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.