V.A.Kedžio „triusikų“ bylą stabdo teisėjos liga

Vilniaus apygardos teisme užstrigo dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio ir nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės tėvo Vytauto Andriaus Kedžio apeliacinio skundo nagrinėjimas.

Paaiškėjo, kad V.A.Kedys niekada nebuvo Stankūnų bute, todėl negalėjo jame matyti A.Ūso nei pusnuogio, nei apsirengusio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Paaiškėjo, kad V.A.Kedys niekada nebuvo Stankūnų bute, todėl negalėjo jame matyti A.Ūso nei pusnuogio, nei apsirengusio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 22, 2013, 3:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:54 PM

Antradienį teismas turėjo paskelbti, ar tenkina V.A.Kedžio advokato Aido Venckaus prašymus, tačiau susirgus vienam teisėjų kolegijos nariui, apeliacinio skundo nagrinėjimas atidėtas neribotam laikui.

A.Venckus teismo prašė iškviesti į teismą įmonės „Tesidė“ darbuotoją ir interviu su ja dariusį „Lietuvos ryto“ žurnalistą bei patikrinti melo detektoriumi Laimutę Stankūnaitę ir jos tėvus.

Tokį patį prašymą A.Venckus buvo pateikęs ir Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuriame buvo nagrinėjama baudžiamoji byla dėl melagingų liudijimų.

Tada A.Venckaus prašymas buvo atmestas, nes teisme yra nagrinėjama byla dėl V.A.Kedžio melo, o ne dėl to, ar teisėtai buvo įdarbinta L.Stankūnaitė.

Apeliaciniame skunde A.Venckus teigia, kad jo uošvis nubaustas nepagrįstai: esą teismas buvo šališkas – rėmėsi tik liudytojų, kurie yra nusiteikę priešiškai, Kedžių šeimos atžvilgiu, parodymais.

Jis teigia, kad pirmosios instancijos teisme L.Stankūnaitė ir jos tėvai Tatjana ir Stasys Stankūnai melavo.

„Tik įrodžius, kad liudytojai melavo, mano ginamasis galės apsiginti“, – praėjusiame teismo posėdyje kalbėjo A.Venckus.

Apie Stankūnų bute matytą Andrių Ūsą V.A.Kedys pirmą kartą prabilo 2009 metų vasario 17 dieną Kauno miesto apylinkės prokuratūroje. Tada jis nepasakojo, kad A.Ūsas po namus vaikščiojo tik su kelnaitėmis.

Trumpikių versija atsirado po daugiau nei metų – 2010-ųjų vasarą.

Kaip teisme liudijo „Lietuvos ryto“ žurnalistė, apie A.Ūsą su „triusikais“ pirmosios prabilo N.Venckienė ir Laimutė Kedienė.

Ši versija buvo pateikta humoro forma, bet jau po poros mėnesių šį juoką V.A.Kedys jai pateikė kaip faktą.

Kad taip tikrai buvo, jis aiškino ir 2012 metų balandžio 5 dieną A.Ūso bylą nagrinėjusiame teisme ir Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuris nagrinėjo jam pačiam iškeltą bylą dėl melagingų liudijimų.

V.A.Kedžio žodžius paneigė abu Stankūnai ir L.Stankūnaitė.

Paaiškėjo, kad V.A.Kedys niekada nebuvo Stankūnų bute, todėl negalėjo jame matyti A.Ūso nei pusnuogio, nei apsirengusio.

Įvertinęs liudytojų parodymus ir byloje surinktą medžiagą Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino V.A.Kedį kaltu dėl melagingų parodymų davimo ir skyrė 1040 litų baudą.

V.A.Kedys ne pirmas išgirdęs apkaltinamąjį nuosprendį Kedžių šeimoje.

Už teisėjų išvadinimą banditais 2,6 tūkst. litų bauda yra skirta jo žmonai L.Kedienei. Ši su nuosprendžiu nesutinka, nors jos apeliacinį skundą yra atmetęs Vilniaus apygardos teismas.

L.Kedienė teismo nutartį kasacine tvarka apskundė Aukščiausiajam Teismui.

Alytaus rajono apylinkės teisme taip pat yra nagrinėjama byla, kurioje Kedžiai kaltinami trukdymu antstolei atlikti savo pareigas, o L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė dar ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Byla trijulei pradėta pernai kovo 23 dieną, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti mergaitę L.Stankūnaitei.

Lrytas.lt žiniomis, V.A.Kedžiui yra pareikšti įtarimai dėl anūkės mušimo, o netrukus abiejų Kedžių bylų kolekciją papildys ir įtarimai dėl poveikio L.Stankūnaitės dukteriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?