„Metų seklio“ ženklai - automobilių vagių gaują demaskavusiems pareigūnams

Pačių parduotus automobilius vogti įsigudrinusius nusikaltėlius demaskavę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai šiemet buvo pripažinti geriausiais Šiaulių apskrities kriminalistais.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 25, 2013, 2:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:30 PM

Tradiciškai prieš Kriminalinės policijos dienos minėjimą susumuojamo konkurso „Geriausi Šiaulių apskrities kriminalinės policijos padalinių pareigūnai“ laureatais šiemet tapo net trys šio skyriaus pareigūnai: vyresnysis tyrėjas Tomas Kalnikas, tyrėjas Andrius Jakubka ir tyrėja Aida Bučinskienė.

Visiems trims kriminalistams buvo įteikti atminimo ženklai „Metų seklys“.

Penkis automobilius skirtingose Lietuvos vietose pavogusios gaujos pėdsakus Šiaulių kriminalistai užčiuopė tirdami dviejų neseniai iš Anglijos pargabentų automobilių vagystę. Vienas po kito Šiauliuose pavogtus automobilius „Mercedes-Benz“ bei „VW Passat“ savininkai buvo neseniai įsigiję pagal skelbimus interneto portaluose.

Nusikaltimai buvo įvykdyti nepaliekant jokių įkalčių. Vagystes tyrę kriminalistai iškėlė versiją, kad jas galėjo įvykdyti automobilius pardavę asmenys. Šiuos įtarimus sustiprino ir tai, kad skelbimuose nurodyti telefonai buvo išjungti, o patys skelbimai ištrinti iš interneto portalų.

Bendraudami su kolegomis iš kitų miestų Šiaulių kriminalistai išsiaiškino, kad analogiškos vagystės buvo įvykdytos ir kituose Lietuvos miestuose: automobilis „Volvo S60“ pavogtas Jonavoje, „VW Passat“ - Kelmėje, o „Peugeot 407“ - Klaipėdoje.

Kolegos Šiaulių kriminalistams nurodė vieną asmenį, kuris galėjo būti susijęs su šiomis vagystėmis. Apie įtariamąjį imta rinkti informaciją.

Netrukus pavyko nustatyti, kad penkis automobilius galėjo pavogti jais prekiavę trys plungiškiai: 20 metų V.Z., 19 metų G.M. ir 19 metų G.S. Atlikus kratas ši trijulė buvo sulaikyta.

Pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad vagišiai naudojo elektroninius įrenginius, kurių pagalba galėdavo lengvai nustatyti, kur yra parduotas automobilis.

Prieš parduodami automobilius vagišiai taip pat pasidarydavo ir automobilių raktelių dublikatus.

Žinodami vietą, kur stovi jų parduotas automobilis, ir turėdami užvedimo raktelius, automobilius plungiškiai pavogdavo be didesnio vargo.

Vagišių padaryta žala siekia 41 tūkstantį litų. Ilgapirščiams iškelta byla jau perduota teismui.

Antrą vietą „Metų seklio“ konkurse laimėjo operatyviai Radviliškyje įvykdytą moters nužudymą ištyrusiems Radviliškio rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyriausioji tyrėja Loreta Šarauskienė, vyresnysis tyrėjas Vaidotas Banevičius, vyresnysis tyrėjas Eugenijus Janušauskas, tyrėjas Valentinas Lukošaitis, Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Dalius Kryžanauskas ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Specialiųjų užduočių biuro 1-ojo skyriaus specialistas Erikas Sokas.

Trečioji vieta atiteko dvigubą žmogžudystę išaiškinusiems Raseinių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresniajam tyrėjui Artūrui Košikui, tyrėjui Tomui Kuodžiui ir tyrėjai Astai Šegždavičienei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.