K.Brazauskienės sūnus patrulį kaltina melu

Klaipėdos apylinkės teisme pirmadienį toliau nagrinėta baudžiamoji byla,

Pasak E.Butrimo, jis jau gali vairuoti automobilį, nes nuobaudos terminas baigėsi spalio 7 dieną.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pasak E.Butrimo, jis jau gali vairuoti automobilį, nes nuobaudos terminas baigėsi spalio 7 dieną.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 4, 2013, 3:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:03 PM

Prie pareigūno papirkimo bylos paprašyta pridėti prieš porą savaičių paskelbtą sprendimą administracinėje byloje dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Teisėja prašymą patenkino. E.Butrimas parodymus duos kitame teismo posėdyje.

Spalio 10 d. Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad blaivumą pasitikrinti atsisakęs asmuo nėra pripažįstamas vairavęs neblaivus. Kristinos Brazauskienės sūnus nubaustas tik už tai, kad vairavo neturėdamas leidimo. Jam skirta 4600 litų bauda.

Ne kartą už Kelių eismo taisyklių pažeidimus teistas 42 metų E.Butrimas paskutinį kartą nemalonumų prisidarė birželio 30-osios naktį.

Apie pusę antros paskutiniu keltu persikėlęs per Kuršių marias iš Klaipėdos jis automobiliu „Porche Cayenne“ atvyko į Alksnynės kontrolės postą.

Tąkart čia budėjusio Neringos policijos komisariato patrulio Arūno Pielikio teigimu, vairuotojas atkreipė dėmesį, nes buvo įjungęs garsinį signalą.

„Priėjau prie „Porche“, paprašiau vairuotojo pateikti dokumentus, bet jis jų nedavė. Pateikė kažkokią užsienio šalies kortelę.

Pajutau per atvertą langelį sklindantį alkoholio kvapą. Jis kategoriškai atsisakė tikrintis ir pasiūlė 200 litų. Pasakiau, kad už tai jam gresia baudžiamoji atsakomybė ir paprašiau eiti į postą“, – teisme pasakojo A.Pielikis.

Pareigūno teigimu, E.Butrimas priekaištavo, kad jam griaunamas gyvenimas – turi du mažamečius vaikus. Užsiminė, kad patrulis gali netekti darbo.

Posto patalpose E.Butrimas vis vaikščiojo į tualetą, nuolat gėrė vandenį ir po truputį blaivėjo.

Paskui bandė į patrulio liemenės kišenę įkišti pinigus, o vėliau 600 litų įdėjo į automobilio registracijos dokumentą, kad nebūtų rašomas pažeidimo protokolas. Pareigūnas pinigus sudėjo į maišelį ir apie bandymą papirkti pranešė Neringos policijos postui. Čia netrukus atvažiavo du operatyvinio reagavimo grupės pareigūnai.

E.Butrimas nepripažįsta davęs pareigūnui 600 litų kyšį. Jis aiškina, kad tie pinigai netyčia iškrito iš kišenės.

Maždaug po poros valandų patikrinus blaivumą E.Butrimui nustatytos 1,46 promilės alkoholio.

Be to, tuo metu jis neturėjo leidimo vairuoti automobilio – šią teisę buvo praradęs prieš trejus metus.

E.Butrimas aiškino, kad tą dieną buvo labai pavargęs, mat dvi dienas dalyvavo golfo čempionate.

Šiandien teismo posėdyje liudijęs Neringos policijos vyr. patrulis Arūnas Navickas teigė, kad dėl incidento Alksnynės poste pranešimą gavo iš budėtojo. Kai jis atvyko, E.Butrimui du ar tris kartus buvo siūloma pūsti į alkoholio matuoklį.

„Jis neatsisakė, sakė, pūsiu, bet nepūtė. Tik gal po kokių dviejų valandų papūtė“, – sakė A.Navickas.

Šiandien po teismo posėdžio E.Butrimas buvo gerai nusiteikęs. Jis žadėjo viską paaiškinti kitame posėdyje.

„Ankstesnės teismo nutarties neskundžiau, ten viskas teisingai. Teismas nenustatė, kad vairavau išgėręs. Aš tik atsisakiau tikrintis“, – sakė E.Butrimas.

Jis neneigė, kad jau vairuoja automobilį. Mat ankstesnės nuobaudos galiojimo laikas baigėsi spalio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas