V.Romanovą lietuviai medžios kartu su bosniais

Bosnijos teisėsauga prašo Lietuvos pagalbos tiriant su skandalingai pagarsėjusio verslininko Vladimiro Romanovo įmonėmis susijusias baudžiamasias bylas. Bosnijoje pastaruoju metu žlugo V.Romanovo bankas ir molžemio kasyklos. Prokurorai aiškinasi, kur dingo dalis šių įmonių turto.

Įtariama, kad V.Romanovas su žmona slapstosi Rusijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įtariama, kad V.Romanovas su žmona slapstosi Rusijoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 4, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:59 PM

Lietuvos generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius teigia, kad kai kuriais atvejais Lietuvoje ir Bosnijoje vykdomi tyrimai sutampa, lietuviai yra apklausę kai kuriuos bosnius dominančius mūsų šalies gyventojus.

Bosniai kol kas neatskleidžia, ar šioje šalyje bus pareikšti kaltinimai V.Romanovui. Jis gali būti kaltinamas nusikalstamos veiklos organizavimu. Tiek žlugęs bankas, tiek molžemio gamykla buvo įkurtos bankrutavusio Ūkio banko ir Ūkio banko investicinės grupės.

Lietuvoje V.Romanovas ieškomas dėl Ūkio banko bankroto. Pareigūnai jį nori sumti, tačiau niekaip neranda. 

S.Minkevičius sako, kad Lietuva iki šiol neturi patikimos informacijos, kur slepiasi V.Romanovas. Žiniasklaida skelbia, kad jis su žmona slapstosi Maskvoje. 

Prieš kurį laiką "Lietuvos rytas" pranešė, kad V.Romanovo advokatas Generalinėje prokuratūroje domėjosi galimybe, kad jo klientui būtų pritaikyta švelnesnė kardomoji priemonė. Tačiau prokurorai kol kas neketina nusileisti. 

"Nemanau, kad derybos čia yra įmanomos. Čia – ne turgus", - sakė prokuroras. Esą pirma V.Romanovas turi grįžti į Lietuvą ir tik tada būtų svarstoma, kokią kardomąją priemonę jam taikyti.  S.Minkevičius mano, kad Lietuvos noras suimti V.Romanovą yra parįstas. Esą jis ir toliau daro nusikaltimus - pateikė suklastotą informaciją apie tariamą gydymąsi Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.