Žudynių dalyvis nerimsta

Įsivėlęs į šiurpią žmogžudystę, bet laisvės nepraradęs 36 metų Virginijus Valius nevaldo kumščių. Teisiamasis uostamiesčio kavinėje „Senoji Hanza” sumušė barmeną, paprašiusį sumokėti už gėrimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 4, 2013, 6:32 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:30 PM

Su nusikalstamomis grupuotėmis siejamas anksčiau 4 kartus teistas Klaipėdos rajono gyventojas V.Valius, kuriam pareikšti kaltinimai dėl vagystės ir sunkaus nusikaltimo slėpimo, po incidento uostamiesčio kavinėje mėgino sprukti, bet buvo sulaikytas, rašo „Lietuvos rytas".

Barmeną aptalžęs vyras bus teisiamas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kitoje byloje teismas aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis prieš 4 metus buvo mirtinai sumušta klaipėdietė medikė Inga Žitkevičienė.

Žudiką į moters butą atsivedęs V.Valius tvirtina aukos kraujo nepraliejęs.

Smogė barmenui dėl 15 litų

Prokurorai teismui perdavė bylą, kurioje V.Valius kaltinamas chuliganizmu.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas liepą, po to, kai smarkiai įkaušęs vyras Klaipėdos senamiesčio kavinėje „Senoji Hanza” lankytojų akivaizdoje smogė į veidą barmenui ir pabėgo.

V.Valius įsiuto, kai barmenas jam pateikė sąskaitą ir pareikalavo sumokėti 15 litų už suvartotus alkoholinius gėrimus.

Sprukdamas nuo apsaugos darbuotojų klaipėdietis parkrito ir susižalojo veidą.

Nutvertam V.Valiui nustatytas sunkus girtumas. Jis buvo uždarytas į areštinę. Išsiblaivęs chuliganas aiškino nesupratęs, kodėl sąskaita už alų pateikta jam, o ne draugui, kuris jį esą atsivedė į kavinę.

Barmenas sakė, kad draugas neturėjęs pinigų. Abu vyrai buvo girti.

Teisme išsisukinėjo

V.Valius panašiai elgiasi ir Klaipėdos apygardos teisme, kur nagrinėjama Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos departamento slaugytojos 33 metų I.Žitkevičienės nužudymo byla.

Vyras verčia kaltę savo draugui – 32 metų klaipėdiečiui Edmundui Montvydui.

Tragedija viename uostamiesčio daugiabutyje įvyko 2008 metų liepos 2-osios naktį. Išvakarėse E.Montvydas svečiavosi pas V.Valių namuose – abu gurkšnojo alkoholį, o paskui sumanė aplankyti I.Žitkevičienę, kuri savo sutuoktinį buvo ką tik išlydėjusį į Palangos oro uostą.

Svečiai I.Žitkevičienės bute ramiai gurkšnojo viskį ir šampaną. Pirmasis konfliktas, pasak E.Montvydo, kilo po to, kai šeimininkė jam netyčia apipylė kelnes. Supykęs vyras moteriai trenkė per veidą, prakirto antakį, bet greitai susitaikė ir nuėjo parūkyti į balkoną.

„Tada ji supyko, kad ant grindų nukračiau pelenus. Po to eidama iš balkono pamanė, jog aš jai pakišau koją, užsimojo.

Aš jai ir trinktelėjau, o paskui vėl susitaikėme”, – teisme lemeno E.Montvydas.

Auką apdėliojo užkandžiais

Gujamas lauk E.Montvydas vėl užsiplieskė – paleido į I.Žitkevičienę vazą. Šeimininkei kliuvo į galvą – ji parvirto.

Smurtautojas tikino, kad jam išeinant iš buto moteris dar buvo gyva: „Gulėjo prieškambaryje alkūnėmis atsirėmusi į grindis.”

V.Valius tuo metu žiūrėjo televizorių, po to prigulė ant sofos.

Kai E.Montvydas išsinešdino, jis dar buvo bute, sakė norėjęs kviesti greitąją pagalbą, tačiau I.Žitkevičienė nuramino – esą nieko jai nereikia, susitvarkys, nes pati yra medikė.

I.Žitkevičienė mirė nuo kraujo išsiliejimo į smegenis, jai į galvą ir kaktą smogta 13 kartų.

Dar 20 smūgių pėdsakų aptikta ant kitų jos kūno dalių. Maža to, iš mirtinai sumuštos moters pasityčiota – pusnuogės aukos kūnas apdėliotas užkandžiais, vaisių skiltelėmis.

Nesulaukia nuosprendžio

Nužudytos medikės tėvas klaipėdietis Grigorijus Solovjovas netiki nė vienu teisiamųjų žodžiu: „Jie abu susitepę mano dukros krauju. Vienas ją smaugė, kad nesipriešintų, o kitas talžė kaip kriaušę.”

Vyras tikino, kad nepilnametį sūnų auginusi I.Žitkevičienė dirbo papildomus darbus, skolindavusi pinigų V.Valiui.

Šiurpaus nusikaltimo byla nagrinėjama jau ketverius metus. Teismui nenustačius, kur veda žmogžudystės gijos, prokurorai turėjo iš naujo narplioti nusikaltimo aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.