Sukčiai toliau tuština klaipėdiečių pinigines

Du klaipėdiečiai vėl patikėjo telefoninių sukčių pramanais ir atidavė

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 5, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 PM

21 metų vaikinas pranešė policijai, kad telefonu paskambinęs policijos pareigūnu prisistatęs vyras pasakė, kad per jo sąskaitą banke plaunami pinigai.

Vaikino paprašyta prisidėti prie svarbaus tyrimo atskleidžiant nusikaltimą.

Jis turėtų padiktuoti elektroninės bankininkystės kodus. Vaikinas atskleidė visus duomenis, o netrukus sužinojo, kad iš jo sąskaitos paimta 4800 litų.

Panaši istorija nutiko ir 86 metų moteriai. Jai paskambinęs neva policijos pareigūnas papasakojo tą pačią istoriją.

Senolė iškart patikėjo sukčiais, pasakė savo namų adresą ir į kiemą atvažiavusiam nepažįstamajam perdavė savo banko kortelę ir pasakė kodus. Iš jos sąskaitos nugvelbta 8000 litų.

Policijos pareigūnai neatsistebi žmonių patiklumu. Jie nuolat kartoja, kad joks pareigūnas negali prašyti telefonu nurodyti banko kortelių duomenų.

Šiuo atveju stebina vieno iš nukentėjusiųjų amžius - paprastai ant telefoninių sukčių kabliuko užkimba pagyvenusio amžiaus rusakalbiai žmonės. Šįkart į jų tinklus pakliuvo 21 metų vaikinas.

Be to, abu apgautieji apsunkino policijos tyrimą, nes apie nusikaltimus pranešė tik praėjus kelioms dienoms. Abu jie nukentėjo spalio 30-ąją. Neatmetama, kad abiem atvejais skambino tas pats asmuo, nes pasakojimai apie pinigų plovimą buvo labai panašūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.