Už policijos patrulių šokdinimą – bauda G.Einikio žmonai

Buvusio krepšininko Gintaro Einikio sutuoktinė Jurgita Einikienė, prašiusi pareigūnų apginti ją nuo smurto, nubausta už melagingą pranešimą policijai, rašo „Lietuvos rytas”.

J.Einikienė buvo nubausta už melagingą pranešimą apie smurtą šeimoje.<br>G.Pilaičio nuotr.
J.Einikienė buvo nubausta už melagingą pranešimą apie smurtą šeimoje.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Nov 8, 2013, 6:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:47 PM

Rugsėjo pradžioje Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefonu iš savo namų Klaipėdoje, kuriuose gyvena su vyru, paskambinusi J.Einikienė drebančiu balsu maldavo apginti: „Greičiau atvažiuokite, jis vėl triukšmauja, kelia prieš mane ranką.”

Nuo smurto nekart nukentėjusios J.Einikienės dejonės sujaudino BPC darbuotojus. Aukštaūgį G.Einikį, ypač kai jis būna išgėręs, nelengva sutramdyti net keliems policijos patruliams.

Pagal moters pranešimą į Rumpiškės gatvę, kur gyvena skandalingoji pora, skubiai buvo pasiųsti net du viešosios policijos ekipažai.

Atvykę pareigūnai skambino, beldėsi į buto duris, tačiau niekas jų neatidarė. J.Einikienės mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Jokio triukšmo neišgirdę pareigūnai patrypčiojo laiptinėje ir pasišalino it musę kandę. Tačiau J.Einikienės pranešimas apie siautėjantį vyrą jau buvo perduotas visiems tą dieną mieste budėjusiems policijos ekipažams.

Po pusvalandžio vienas Tilžės gatvėje budėjęs patrulis pastebėjo G.Einikio vairuojamą automobilį ir jį sustabdė.

Buvęs krepšininkas atrodė ramus, nesiblaškė, niekam negrasino. Paprašę jo papūsti į alkoholio matuoklį pareigūnai nustebo – vyras buvo blaivutėlis.

Automobilyje šalia G.Einikio įsitaisiusi Jurgita irgi buvo nusiteikusi draugiškai – nereiškė vyrui jokių pretenzijų.

Pora patikino policiją, kad niekuo nesiskundžia, jokios kitų žmonių pagalbos jai nereikia.

Sužinoję, kad J.Einikienės gyvybei joks pavojus negrėsė, pasipiktino kiti tą dieną pagal moters pranešimą šokinėję policininkai. Pasak jų, tą savaitę Jurgita dar kelis kartus šaukėsi policijos pagalbos. Buvo nutarta pradėti tyrimą dėl melagingo pranešimo apie nusikaltimą.

Anksčiau policiją melagingais pranešimais šokdindavo G.Einikis. Kai kurių išgalvotų įvykių scenarijai buvo itin šiurpūs – atskubėję į poros namus malšinti konfliktų, pareigūnai tik paklebendavo durų rankeną.

Klaipėdos apylinkės teismas J.Einikienei laiku ir tinkamai pranešė, kada nagrinės bylą, tačiau ji ten nepasirodė. Jokių prašymų nesulaukusi teisėja Violeta Balčiūnienė nusprendė, kad pažeidėja vengia atvykti į posėdį. Byla buvo išnagrinėta jai nedalyvaujant.

Už melagingą pranešimą policijai J.Einikienė nubausta 300 litų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.