Buvęs Darbo partijos kandidatas R.Podolskis organizavo rinkėjų papirkimą

Panevėžio apygardos teismas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:26 AM

Panevėžio teismas paliko galioti Zarasų rajono apylinkės teismo liepos 2 dienos nuosprendį, kuriuo rinkėjų papirkinėjimo organizavimu kaltinti trys asmenys buvo nuteisti piniginėmis baudomis ir viešaisiais darbais.

R.Podolskiui tuomet skirta 200 minimalaus gyvenimo lygio (MGL), arba 26 tūkst. litų, bauda, kiti du kaltinamieji – Artūras Baliukas ir Žygimantas Mackevičius – buvo nubausti neatlygintinai dirbti visuomenės labui po 20 valandų atitinkamai keturis ir šešis mėnesius.

Bylos duomenimis, pernai spalio mėnesį R.Podolskis, veikdamas bendrai grupėje su A.Baliuku ir Ž.Mackevičiumi, suorganizavo rinkėjų balsų pirkimą Zarasų rajone. Už kandidatui palankų rinkėjo balsą galimai buvo mokama 10-15 litų.

Šiemet kovo 3 dieną vykusiuose Seimo rinkimuose balsų pirkimu pirmajame ture kaltinamas Darbo partijoje narystę sustabdęs R.Podolskis gavo 8,26 proc. rinkėjų balsų ir liko trečias.

Zarasų-Visagino apygardoje rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.