Už sugyventinės nužudymą - 12 metų nelaisvės

Tragedija nutiko šįmet gegužės 11-ąją popiet.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 12, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:33 AM

Klaipėdos apygardos teisme antradienį paskelbtas nuosprendis tyčinio nužudymo baudžiamojoje byloje. Ne vieną kartą jau teistas 44 metų šilutiškis Sigitas Žakelis savo kaltės neneigė, atsiprašė mirusiosios artimųjų, gailėjosi dėl to, kas įvyko, bet kelios minutės, kaip moteris buvo nužudyta, iš jo atminties išsitrynė. Tikriausiai dėl to kaltas alkoholis -- po tragedijos vyrui nustatytas 2,97 promilių girtumas.

Su metais jaunesne Loreta Mockiene jis kartu išgyveno šešerius metus. Pora nuomojo butą Šilutėje, dirbo viešuosius ir atsitiktinius darbus, o gavę pinigų mėgdavo išgerti.

Tragedija nutiko šįmet gegužės 11-ąją popiet.

"Išvakarėse gėrėme vyną. Kartu buvo ir bičiulis Remigijus Lukošius. Vakare jis išėjo, rytą vėl atėjo. Vėl gėrėme. Išėjau nupirkti dar vyno. Kai grįžau, Loreta paklausė, kur pinigai. Pasakiau, kad paėmiau šimtą litų, garažą parnešiau. Kažko susiginčijome. Ji man spyrė koja. Remigijus išėjo į laiptinę parūkyti.

Tuomet ji man trenkė kumščiu į akį. Nepamenu, kaip paėmiau peilį. Jis buvo ant staliuko šalia lovos. Pamačiau, kad Loreta guli ant grindų. Tuomet pasiguldžiau ją ant savo kelių plūstančią krauju ir ėmiau šaukti pagalbos", - teisme pasakojo S.Žakelis.

Atvykę greitosios medikai niekuo nebegalėjo padėti -- moteris jau buvo mirusi. S.Žakelį išsivežė policijos pareigūnai.

Mirusiosios artimieji pasakojo, kad moteris dažnai vaikščiodavo sumušta. Ji ne kartą buvo atlėkusi pas giminaičius ieškoti prieglobsčio. Praleisdavo keletą dienų ir vėl grįždavo pas sugyventinį, nereaguodama į visų prašymus palikti skriaudiką ir kreiptis į policiją dėl nuolatinio smurto.

S.Žakelis pripažino, kad per tas dvi dienas kompanija buvo išgėrusi kelis butelius vyno.

Jis neneigė kartais mušdavęs sugyventinę, kai ji išeidavo iš namų ir keletą dienų nepareidavo, svarstė, gal taip atsitikdavo iš pavydo.

"Kai tėtis mirė, man buvo septyneri. Mamą mylėjau, ji mane taip pat mylėjo. Gal ji pasiklydo gyvenimo kelyje. Gal jie su Žakeliu vienas kitą irgi mylėjo, bet jis mamą mušdavo", -- teisme braukdama ašaras kalbėjo vienintelė mirusiosios durkra, jau keletą metų gyvenanti ir dirbanti užsienyje.

Dukra pateikė teismui 50 tūkst. litų neturtinės žalos ieškinį. Teismas jį patenkino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.