Aštuoniolikametis Vilniaus tabore žagino ir nužudė narkomanę

Vilniaus tabore žiauriai nužudęs 21-erių merginą Artūras Rynkevičius Vilniaus apygardos teisme slapstėsi nuo žurnalistų. Aštuoniolikametis kaltinamas žiauriai nužudęs savo auką – daužęs ir spardęs, o vėliau ją pasmaugęs. Tiesa, iš pradžių su ja lytiškai pasitenkinęs.

Bylos nagrinėjimas Vilniaus apygardos teisme.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bylos nagrinėjimas Vilniaus apygardos teisme.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Nov 13, 2013, 10:04 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:06 AM

Teisme romų tautybės jaunuolis sulaukė kaltinimų nužudymu, seksualiniu prievartavimu ir išžaginimu. Vyras pripažino, kad yra porą kartų teistas už vagystes ir plėšimus, Saulėtekio vidurinėje mokykloje baigęs tik aštuonias klases.

A.Rynkevičius teisme neslėpė, kad vartoja narkotikus, tačiau prisiminti, kiek laiko yra priklausomas nuo jų negalėjo. Medikai nustatė, kad jaunuolis protiškai atsilikęs, tačiau pripažino, kad savo veiksmus galėjo suvokti vykdydamas nusikaltimą ir gali už juos atsakyti.

Teisme paaiškėjo, kad A.Rynkevičiaus auka – jauna narkomanė retkarčiais į Vilniaus taborą nuvykdavusi įsigyti narkotikų.

Bylos duomenimis, jaunuolis 2012 metų gegužę seksualiai prievartavo ir nužudė 21 merginą, atvykusią įsigyti kvaišalų.

Žagino, vėliau – nužudė

Vilniaus apygardos prokurorai tuomet sulaikė vos 17 metų sulaukusį jaunuolį. Nepilnamečiui už padarytą nusikaltimą teismas galės skirti ne daugiau nei 10 metų nelaisvės.

Sulaikytas romų tautybės jaunuolis pareigūnams prisipažino, kad iš pat pradžių merginą prievartavo ir žagino, o vėliau – norėdamas paslėpti įkalčius – ją nužudė.

Mergina buvo nužudyta šalia taboro esančiame miške. Ekspertai nustatė, kad ji patyrė ne mažiau nei 80 smūgių į įvairias kūno vietas, o vėliau buvo pasmaugta diržu.

Tirdami nusikaltimą pareigūnai išsiaiškino, kad 2011 metais rugsėjo netoli taboro jaunuolio prievartą patyrė dar viena mergina. Tiesa, iškentusi seksualinę prievartą ji iš nusikaltėlio gniaužtų ištrūko gyva.

Pareigūnai šį nusikaltimą išsiaiškino tik pradėję analizuoti archyvinius duomenis – palyginę nusikaltimą padariusio ir A.Rynkevičiaus biologinius mėginius.

Auka vartojo narkotikus

Nužudytosios motina trečiadienį teisme pasakojo, kad nužudytoji dukra su draugu pradėjo gyventi, kai jai buvo 16 metų, tuomet ji ir pradėjo vartoti narkotikus.

„Mergina gyveno su draugu, kuris keletą kartų teistas už įvairias vagystes ir plėšimus, sėdėjo kalėjime. Man atrodo, kad jis ir įtraukė mano dukrą į narkotikų liūną“, – pasakojo ji.

Moteris prisiminė, kad ne iš karto pastebėjo, jog dukra vartoja narkotikus: „Kai ji pradėjo elgtis neadekvačiai – ryte šūkauti, apimdavo isterijos priepuoliai, tuomet pagalvojome, kad, galbūt, ji vartojo narkotikus.“

Neseniai išėjusiam iš įkalinimo įstaigos vyrui atiteko ir mirusios merginos šešerių metų dukra. „Jis tėvas, todėl jis turi teisę prižiūrėti savo vaiką. Toks vaiko teisių gynėjų požiūris“, – nusivylimo neslėpė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip Lietuvos pramonė atsilieps į gynybos programas?