Gražuolę nužudžiusio Varėnos budelio elgesys - mįslė tyrėjams

Šalį sukrėtęs nusikaltimas įvykdytas šių metų pavasarį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 13, 2013, 5:29 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:44 AM

Atlikus ambulatorinę jaunuolio psichiatrijos ekspertizę medikai nusprendė: būtina stacionari ekspertizė. M.Šerpenskas neseniai buvo nugabentas į vieną šalies psichiatrijos centrą ir maždaug mėnesį bus stebimas psichiatrų.

Kriminalistus ir prokurorus savo ramybe anksčiau stebinęs vaikinas nekeičia savo elgesio ir gydymo įstaigoje - bendrauja su medikais, nereiškia jokių reikalavimų.

Nepaisant psichiatrų išvadų turinio, smarkiai abejojama, ar ši kraupaus nusikaltimo byla šiemet pasieks teismą.

Net pripažinus, kad kaltinamasis negali atsakyti už savo veiksmus, visais atvejais teismas turi paskelbti nutartį dėl priverstinio gydymo.

Šalį sukrėtęs nusikaltimas įvykdytas šių metų pavasarį.

Daugų technologijos ir verslo mokyklą lankiusi S.Naujūnaitė gegužės 16-osios vakarą nutarė pabėgioti kelyje Senoji Varėna-Nedzingė ir negrįžo.

Varėniškės likimas paaiškėjo beveik po mėnesio, kai kriminalistai sulaikė Alytaus profesinio rengimo centro moksleivį M.Šerpenską.

Šis papasakojo automobiliu „Volkswagen Golf II" važiavęs pasivažinėti ir pasiklausyti muzikos prie Senosios Varėnos pašonėje esančio Glėbo ežero.

Jis pravažiavo didelę sankryžą šalia miestelio, ties kuria įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Ji užfiksavo raudonos spalvos automobilį, tačiau valstybinis numeris vaizdo medžiagoje neįskaitomas. Vis tik ši aplinkybė ir liudininkų pasakojimai padėjo išaiškinti nusikaltimą.

„Volkswagen Golf" vairuotojas užkalbino merginą, tačiau ji kažką atsakė net nesustojusi ir neskubėdama nubėgo tolyn. Jaunuolį iškart apėmė nesuvokiamas pykčio priepuolis, todėl jis pačiupo S.Naujūnaitę, kelis kartu smogė kumščiu ir nusitempė į automobilį.

Išniekinęs merginą užpuolikas po kurio laiko suprato, kad ji jau negyva, todėl nuvežė į atokią vietovę netoli Senųjų Trakų.

Miške kūną užpylė žemėmis ir apkrovė šakomis, tačiau kitą dieną suvokė prastai paslėpęs kūną, todėl grįžo prie jo, iškasė duobę ir užvertė žemėmis.

Ramus, nuosekliai dėsto nusikaltimo aplinkybes ir neparodo, kad smarkiai jaudinasi dėl šiurpaus įvykio - taip apie M.Šerpenską kalbėjo su juo bendravę pareigūnai.

„Sulaikytasis daug dalykų pasakoja net neklausiamas, o jo ramybė kelia šiurpulį", - dalijosi įspūdžiais pradžioje įtariamąjį apklausinėję kriminalistai. Kartais vaikinas susierzina dėl užduodamų klausimų, bet tik todėl, kad atsakymai į juos alytiškiui atrodo savaime suprantami.

Vėliau M.Šerpenskui buvo pareikšti įtarimai dėl turto sugadinimo ir vagystės. Pareigūnai jo telefono numerį aptiko viename pažinčių portale, o kompiuteryje - įspūdingą nuotraukų kolekciją. Visas jas sieja viena tema - mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.