Kaune vidury baltos dienos sučiuptas neblaivus VST pareigūnas

Pirmadienio vidurdienį Kauno policija sulaikė apsvaigusį Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūną Vytautą Gustaitį. Neblaivus prie vairo sučiuptas pareigūnas atsisakė pūsti į alkoholio tikrintuvą. V.Gustaitis buvo nuvežtas į Kauno priklausomybės ligų centrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 1:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:37 AM

Lrytas.lt šaltinių teigimu, V.Gustaitis išsisukinėjo nuo blaivumo patikrinimo. Tai, kad V.Gustaitis nenorėjo tikrintis alkoholio tikrintuvu, patvirtino ir Kauno policija. Galų gale pareigūno girtumas buvo nustatytas.

Pirminiais duomenimis, V.Gustaitis į akoholio tikrintuvą pripūtė 0,53 promilės. Tai yra lengvas girtumo laipsnis. Tikslesniems tyrimams buvo paimtas kraujas.

VST vidaus tarnybos generolas Sergejus Madalovas portalui lrytas.lt sakė, kad pareigūnas pažeidimą padarė laisvadienį.  „Tokios informacijos, kad mūsų pareigūnas buvo sulaikytas, dar negavau. Greičiausiai pažeidimas buvo padarytas ne tarnybos metu“, – sakė jis.

VST atstovas Nikolajus Vedmedevas patvirtino, kad V.Gustaitis buvo sulaikytas ne tarnybos metu ir įvykio metu vairavo savo automobilį.

V.Gustaitis visuomenėje yra žinomas kaip Gyvūnų globėjų asociacijos vadovas ir kinologas.

Už tokį pažeidimą VST pareigūnui gresia bauda nuo 1000 iki 1,5 tūkst. litų su vairuotojo teisių atėmimu nuo vienerių iki pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.